Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vierde titel op rij blijft ons enige doel”

Zekerheid over promotie of niet, voor coach Marc Brys verandert er niets

- HUGO FRET

Nu de licenties voor volgend jaar bekend zijn, is Beerschot Wilrijk al zeker van de promotie. Voor coach Marc Brys verandert dat echter weinig. Zolang die vierde titel op rij niet binnen is, is het vieren van de promotie niet aan hem besteed.

“Voor ons verandert er niets”, reageert coach Marc Brys op het nieuws dat Beerschot Wilrijk zekerheid kreeg over promotie naar eerste klasse B. “Wij werken gewoon de competitie verder af om met zo veel mogelijk punten voorsprong aan de play-offs te kunnen beginnen. Ons opzet bij de start van de competitie was om bij de eerste vier te eindigen om zo zekerheid te verwerven over deelname aan de play-offs. Na onze goede prestatie werd dat doel in de loop van het seizoen gewijzigd naar het halen van de promotie. Nu blijft het behalen van de titel, de vierde op rij, onze doelstelli­ng. Wij moeten afmaken waar iedereen met een Beerschoth­art zich de voorbije maanden heeft voor ingezet. Het wordt nu zaak om dezelfde gedrevenhe­id als de voorbije maanden aan de dag te blijven leggen. De zekerheid over de promotie mag daar niets aan veranderen. Wij willen tonen dat we de beste ploeg van onze reeks zijn. Daarom zal ik ook altijd de sterkste ploeg blijven opstellen.” Brys wil ook nog eens benadrukke­n dat de reeks die paarswit dit seizoen aan het neerzetten is, lang niet zo vanzelfspr­ekend is als soms door iedereen wordt aangenomen. “De buitenwere­ld onderschat het soms, maar elke tegenstand­er ligt erop gebrand om van Beerschot Wilrijk te winnen. Elke week moeten we voetballen tegen waanzinnig gemotiveer­de tegenstand­ers, net dat maakt onze prestatie zo uniek. Niet de minste vorm van verslappin­g kunnen we ons veroorlove­n. Dat zal vanavond ook tegen Sprimont het geval zijn. Er blijven nog vier spelers over van in de openingswe­dstrijd. Ze beschikken heus wel over een sterk team. Pas als we de kampioenen­viering mogen inzetten, kunnen we spreken van een supergesla­agd seizoen”, besluit Brys.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Een lachende Marc Brys eerder deze week op training. “Pas als we de kampioenen­viering mogen inzetten, kunnen we spreken van een supergesla­agd seizoen”, zegt de coach van Beerschot Wilrijk.
FOTO TOM GOYVAERTS Een lachende Marc Brys eerder deze week op training. “Pas als we de kampioenen­viering mogen inzetten, kunnen we spreken van een supergesla­agd seizoen”, zegt de coach van Beerschot Wilrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium