Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben geschieden­is geschreven”

Jens Dijck blijft ondanks mindere laatste weken trots op Nijlense seizoen

- (givl)

Voor Nijlen staat er de laatste matchen niet veel meer op het spel. Degradatie kan mathematis­ch nog, maar dan zou er al veel moeten gebeuren. Toch wil Jens Dijck met een goed gevoel de vakantie ingaan en de supporters nog iets bieden.

“Als we op Leopoldsbu­rg iets gaan rapen, zijn we bijna zeker gered”, begint Dijck. “We hebben evenveel punten, makkelijk zal het dus zeker niet worden. In de heenmatch speelden we een van onze mindere matchen tegen hen en verloren we met een doelpunt in de slotfase. We hebben dus iets recht te zetten.”

De top vijf is voor Nijlen buiten bereik en ook de degradatie lijkt uitgeslote­n, zodat het eigenlijk uitbollen is voor blauw-wit. Maar zo ziet Dijck dat niet. “Zelf heb ik momenteel last van wat kleine kwaaltjes en ik zal blij zijn dat het seizoen erop zit. Maar we moeten proberen om op een positieve manier af te sluiten. De top vijf heeft bij de spelers nooit echt geleefd, dat was meer iets voor de supporters. Die moeten we nu ook nog iets teruggeven voor hun steun gedurende het seizoen. En ook voor onszelf is het belangrijk dat we nog goede resultaten halen in die laatste drie matchen. We moeten met een positief gevoel ons seizoen afsluiten en met een goede gevoel de vakantie ingaan.” Want ondanks dat het al meer dan twee maanden geleden is dat Nijlen nog eens won, wil Dijck toch vooral het positieve benadrukke­n. “We hebben lang bovenin meegedraai­d en zelfs even meegedaan voor een periodetit­el. Het is ook voor het eerst in de geschieden­is van Nijlen dat de club twee seizoenen achter elkaar overleeft in de nationale reeksen. We hebben met onze spelersgro­ep dus geschieden­is geschreven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium