Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Groep is klaar voor promotie”

Sportief manager Philip Van Dooren gaat met ambitie naar eindronde

-

De titel is sinds vorig weekend definitief weg voor City Pirates, maar deelname aan de eindronde kan wel nog. Vanavond thuis winnen van Diest en het is zo ver.

“De eindronde was voor het seizoen ons doel”, zegt sportief manager bij City Pirates Philip Van Dooren. “Met nog twee thuismatch­en mag het niet meer mislopen.” Met de komst van Diest zou het eigenlijk vanavond al moeten lukken. Al blijft Van Dooren op zijn hoede. “Diest strijdt nog om het behoud. Van onderschat­ting mag dus geen sprake zijn. Als we de eindronde halen, zullen we gewapend zijn. Ook al hangt er toch heel veel af van de loting. Het is niet zoals in de provincial­e reeksen, waar ze een heen- en een terugmatch hebben. Nu spelen we één match en wie weet, waar kom je terecht? Vorig seizoen speelden we nog in Menen, toen we op het slechts denkbare patattenve­ld moesten spelen en eruit gingen.” Van Dooren acht de huidige spelersgro­ep van City Pirates trouwens klaar voor de promotie. “Deze groep is de meest hongerige van de voorbije jaren, ik heb er een goed gevoel bij. Volgend seizoen spelen tegen ploegen als Cappellen, Hoogstrate­n of Berchem, het zou fijn zijn. Bovendien haalden we met Timothy Dreesen en Ahmed Sababti toch twee toppers binnen, we zouden zeker geen mal figuur slaan. Al wordt het wel lastig om het vertrek van Dermaut budgettair op te vangen.”

Verbiest, Van Hove, Deboeure en Borges zijn out. Kwik is geschorst.

Daas, Delalieux, Dermaut, El Jattari, Yilmaz, Nesen, Roef, Schrauwen, Seifferman­n, Van Den Abeele, Van Den Bogerd, Van Den Broeck, Van Sanden, Van Zantvoort en Vertommen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium