Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze carrières in Zwarte Leeuw nieuw leven ingeblazen”

Spitsenduo Dimitri Hairemans Jelle v an Kruijssen moet voorbij exclub om te blijven meestrijde­n voor titel

- KRISTOF SOMERS

Jelle van Kruijssen en Dimitri Hairemans strijden tegenwoord­ig bij Berchem Sport voor de titel, maar drie seizoenen geleden maakten de twee samen nog het mooie weer voor Zwarte Leeuw. Met de wedstrijd tegen hun exclub in het vooruitzic­ht zochten wij het efficiënte spitsenduo op voor een goed gesprek over vaten bier, minder geslaagde buitenland­se avonturen en de Berchemse titelkanse­n, of wat had u gedacht?

Een spelletje ‘ Wat Als’. Wat als Berchem vorig weekend in Londerzeel geen penalty kreeg? “Wat als die strafschop niet was binnen gegaan?”, kaatst Jelle van Kruijssen de bal meteen terug. Wat als Thes straks gewoon negen op negen haalt? “Tja, dan kan je inderdaad gaan zoeken in welke wedstrijde­n wij het zelf hebben weggegeven”, zegt Dimitri Hairemans. “Soms krijg je nu eenmaal te weinig, andere keren misschien wat te veel. Over het hele seizoen bekeken, is dat wel in evenwicht, denk ik.”

Geloven jullie echt dat Thes een mentale tik heeft gekregen? Dimitri Hairemans: “Natuurlijk. Het verschil is nog één puntje. De druk ligt nu bij hen. Zij spelen nog twee keer op zaterdag, waardoor wij kunnen afwachten wat zij gedaan hebben. Kan Thes op zaterdag niet winnen, dan is dat echt wel een extra motivatie voor ons om zelf de drie punten te pakken.”

Jelle van Kruijssen: “Eén gelijkspel­letje en het kan zomaar van ons zijn. Maar...”

... dat heeft Berchem niet zelf in de hand. Van Kruijssen: “Klopt. Als Thes nog drie wedstrijde­n top presteert, dan halen ze negen punten en zijn ze de terechte kampioen. Maar als ze nog een misstap zouden maken, dan hoop ik dat wij daarvan weten te profiteren. Ze staan er dus nog steeds beter voor dan wij, maar ik heb toch het gevoel dat ons programma nog net een tikkeltje eenvoudige­r is.”

Van jullie exclub Zwarte Leeuw mogen toch geen cadeaus worden verwacht? Van Kruijssen: “Nee, natuurlijk niet. Zij zullen er alles aan doen om op het Rooi te komen winnen. Maar Zwarte Leeuw moet op de laatste speeldag ook nog naar Thes en ik hoop dat ze in die match nog net een beetje harder lopen. En daar mag dan wel een vat bier tegenover staan van ons.” Hairemans: “Als we daardoor kampioen zouden spelen, dan denk ik dat ook de rest van de spelersgro­ep het er wel voor over heeft (lacht).”

Hoeveel hebben jullie aan Zwarte Leeuw te danken? Hairemans: “Ik ben in Rijkevorse­l beland na mijn ontslag bij De Graafschap. Mijn schoonbroe­r Lee Colin werd toen net door Antwerp aan Zwarte Leeuw verhuurd. Dan konden we samen rijden. Uiteindeli­jk zou ik er twee seizoenen en een half blijven, en met veel plezier. Het viel me zelfs heel moeilijk om er weg te gaan. Net toen ik had gezegd er nog een jaar bij te doen, kreeg ik een beter voorstel van Cappellen. Daar waren ze natuurlijk niet mee opgezet.” Van Kruijssen: “Voor mij was Zwarte Leeuw m’n eerste ploeg in België. Het jaar voordien speelde ik door blessures weinig tot niets. Na een kleine periode in Amerika kon ik mijn carrière er weer lanceren. Hoewel ze me nauwelijks kenden, hebben ze me wel een kans gegeven en daar ben ik hen nog steeds ontzettend dankbaar voor.” Konden jullie toen al zo goed met elkaar opschieten? Hairemans: “Het klikte vanop de eerste training. Jelle heeft mij hier op Berchem ook zelf aangeboden door bij het bestuur aan te dringen op mijn komst.” Van Kruijssen: “Dimi is vooral gehaald voor zijn statistiek­en. Hij staat garant voor promotie.” Hairemans: “Dit kan inderdaad het vierde jaar op rij worden waarin ik kampioen speel of promotie afdwing. Ik hoop dat ik dat hier nog eens kan overdoen.” Van Kruijssen: “Het zou balen zijn als we straks één gewonnen wedstrijd tekortkome­n. Mochten we tweede eindigen, dan hebben we natuurlijk een heel goed seizoen gehad. Maar uiteindeli­jk telt alleen de eerste plaats. Over enkele jaren kan je dan wel stellen dat we een mooi seizoen hebben gespeeld, maar op korte termijn kunnen we daar zeker niet tevreden mee zijn.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jelle van Kruijssen (links) en Dimitri Hairemans. Zij nemen het morgen op tegen hun exclub.
FOTO TOM GOYVAERTS Jelle van Kruijssen (links) en Dimitri Hairemans. Zij nemen het morgen op tegen hun exclub.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium