Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezond en lekker koken voor kinderen

Vier moeders starten voedselblo­g voor mama’s en papa’s

- REBECCA VAN REMOORTERE

Gezonde Drukte is de toepasseli­jke naam van een nieuwe foodblog. Daarop delen vier Antwerpse mama’s met een voorliefde voor voeding tips en trucjes om gezond eten te koken dat hun kinderen lekker vinden.

Hoe laat ik mijn kind groenten eten of wat zijn de alternatie­ven voor een saaie brooddoos met boterhamme­n? Dat zijn zaken die mama’s Hella Van Laer, Annelies Ceulemans, Kim Van Damme en Laurence Finé zich ook afvroegen. Hun antwoorden, bevindinge­n en expertise als mama delen ze nu op de blog Gezonde Drukte. “Het idee voor ons platform is gegroeid uit veel gesprekken en het delen van persoonlij­ke ervaringen. Als mama wist ik door de vele informatie die er is rond voeding niet meer wat nu echt goed is. Ik werd vaak geconfront­eerd met een schuldgevo­el omdat ik het gevoel had dat ik geen tijd kon vrijmaken om gezond te koken naast mijn drukke dagtaken”, zegt Laurence Finé. “Met Annelies ontstond het idee om een kookboek uit te brengen voor mama’s, door mama’s. Dat idee is snel uitgegroei­d tot een platform. Daarmee wordt het mogelijk om geregeld informatie toe te voegen en om in interactie te gaan met geïnteress­eerden.”

Test bij eigen kroost

De vier vrouwen hebben allemaal kinderen van verschille­nde leeftijden. “We willen niet de pretentie hebben om te beweren dat elk kind elk recept zal lusten, maar we hebben wel onze creaties bij kinderen van verschille­nde leeftijden kunnen testen. We proberen onze recepten makkelijk en gezond te houden mét groenten. We geven ook tips om kinderen meer groenten te laten eten. Zo kun je bijvoorbee­ld in stapjes werken. Meng bijvoor- beeld een beetje broccoli onder wat aardappele­n, maar leg tegelijker­tijd ook een apart stronkje op het bord. Zo kan je dit geleidelij­k aan afbouwen. Nog een tip: heb ook geduld.”

Laurences zoon is vijftien jaar. Hij test ook de recepten voor de blog uit. “Vroeger at mijn zoon altijd ontbijtgra­nen met chocolade, daar zit enorm veel suiker in. Nu maak ik elke twee weken een portie granola met een beetje chocolade. De ontbijtgra­nen hoeft hij niet meer, een persoonlij­ke overwinnin­g”, lacht ze.

Pascal Naessens

Op de blog krijgen ook gastblogge­rs de kans om informatie te delen. Onder meer Pascal Naessens deed dat al. “Zij stelt de kindermenu’s op restaurant in vraag. Ze stelt voor om niet langer enkel kip met frieten of spaghetti op het kindermenu te zetten, maar wel gewoon kleinere porties te geven van wat volwassene­n eten. Een interessan­te denkpiste, vind ik zelf.” www.gezondedru­kte.be

 ?? FOTO RR ?? Mama’s Hella Van Laer, Annelies Ceulemans, Kim Van Damme en Laurence Finé.
FOTO RR Mama’s Hella Van Laer, Annelies Ceulemans, Kim Van Damme en Laurence Finé.
 ?? FOTO RR ?? Annelies Ceulemans en haar kinderen, tevens haar ‘proefkonij­nen’.
FOTO RR Annelies Ceulemans en haar kinderen, tevens haar ‘proefkonij­nen’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium