Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mel B dumpt echtgenoot en gooit vuile was erachteraa­n

- WILLY DE BUCK

ExSpice Girl Melanie Brown (41) heeft haar derde wederhelft Stephen Belafonte (42) aan de deur gezet. De Hollywoodr­egisseur mag zelfs niet meer in de buurt van die deur komen, zo bont (en blauw) heeft hij het gemaakt tijdens hun woelige tien jaar samen.

Scary Spice heette Mel B in de hoogdagen van de Spice Girls, de meidengroe­p die tussen 1996 en 2001 met veel girlpower de hitlijsten bestormde. Maar haar derde echtgenoot Stephen Belafonte is blijkbaar nog veel angstaanja­gender. Volgens Mel B dan toch, want de man zelf ontkent dat hij ooit een vingernage­l van zijn vrouw brak. Eind vorige maand pas vroeg Melanie de scheiding aan en nog geen drie weken later ligt heel haar dossier al op straat. Inclusief de complete catalogus van huiselijk geweld die Mel B beweert ondergaan te hebben. Tien jaar hebben de twee lief, leed en roem gedeeld, maar wie haar klaagzang leest, begrijpt niet dat Mel B het zo lang uitgehoude­n heeft bij zo’n engerd.

Dansen met sterretjes

Belafonte kreeg blijkbaar jeuk als zijn vrouw weer eens in de spotlights stond. Zoals bij haar optreden in de finale van Dancing with the Stars in 2007. “Toen ik me klaarmaakt­e voor dat optreden, sloeg hij zijn armen rond mijn nek, begon me te wurgen en werkte me tegen de grond”, zegt Melanie. Vijf jaar later, net na een opname met zanger Usher voor The X factor, sloeg Belafonte haar met zijn volle vuist een gebarsten lip. “Toen ik vroeg hoe ik nu onder de mensen moest komen, antwoordde hij dat ik daar maar eerder aan had moeten denken. Dat komt ervan als je flirt en neukt met Usher”, zei hij. Mel B had het geluk dat de visagistes wonderen deden en de schade deskundig camoufleer­den. “Telkens als ik te veel succes had naar zijn zin, gaf hij mij een pandoering. Omdat ik niet zou vergeten wie de baas was in huis”, zegt Mel B. Dat was ook zo toen de Spice Girls op de slotceremo­nie van de Olympische Spelen 2012 in Londen een concert gaven. “De volgende dag was het kot te klein. Hij gaf me een zodanige draai dat ik over het tapijt schoof en er een branderige schaafwond­e aan overhield. Zeg maar dat je uitgeglede­n bent op je Louboutins, zei Stephen. En hij verplichtt­e mij dat in een tweet rond te sturen.”

Triootje met camera

En dan zijn er nog de bedgeheime­n. Zoals het verhaal dat Belafonte – alweer volgens Mel B – de nanny zwanger maakte. “Hij wilde dat ik het kind zou aanvaarden

als het onze, maar uiteindeli­jk koos hij toch voor een abortus”, beweert Brown. “De kinderoppa­s kreeg 300.000 dollar smartengel­d. Van mijn geld. Voor bewezen babysitdie­nsten, zei Stephen”, aldus Mel B. Tijdens een met rode wijn overgoten feestje bij hem thuis zou hij Melanie bovendien verplicht hebben tot een triootje met societyver­schijnsel Lady Victoria Hervey. Met achter het gordijn een camera. Waarna hij zijn vrouw chanteerde: als ze niet meer wilde meespelen in zijn fantasieën, zou hij de sekstapes lekken. Niet dat alle nachten met Belafonte even ongelukkig waren, want in 2010 vertelde Mel B dat ze vijf keer per dag seks had. “We halen de pervert bij elkaar naar boven. Ben ik lesbisch, bi of hetero? Ik weet het zelf niet. Het belangrijk­ste is dat ik weet met wie ik in bed lig. Ik heb een enorm hoog libido”, stoefte ze toen. Stephen Belafonte was de derde echtgenoot aan wie Mel B eeuwige trouw beloofde. Op 13 september 1998 – op het hoogtepunt van de Spice Girls – trouwde ze een eerste keer, met de Nederlands­e danser Jimmy Gulzar. Een dochtertje en twee jaar later gingen ze uit elkaar, waarna Gulzar hemel en aarde moest verzetten om Phoenix Chi nog te zien. In 2007 kwam er een tweede dochter. Van komiek Eddie Murphy, beweerde Melanie, maar de acteur liet dat in het midden: “Ik weet niet wiens kind ze draagt, tot het eruit komt en een bloedtest ondergaat.” Twee maanden later kon Murphy niet meer onder zijn alimentati­e uit, want bij een DNA-test bleek hij wel degelijk de vader van Madison te zijn. Het meisje zat nog in de pampers toen Melanie Brown ‘ja’ zei tegen Stephen Belafonte. Een portiersty­pe met een halskettin­g die zwaar genoeg is om een Deense dog aan de lijn te houden. Belafonte – geen familie van zanger Harry Belafonte, hoewel hijzelf beweerde diens zoon te zijn – had er toen twee huwelijken op zitten: eentje van twee maanden met Nancy Carmelle en een van drie jaar met Nicole Contreras, die hem in 2004 zijn dochter Giselle schonk. Een jaar eerder had hij haar in een zatte bui nog verrot geslagen en sindsdien mocht hij geen wapen meer dragen. Op zijn strafblad staat ook nog een dode wilde eend: Belafonte sloeg het beest met een steen dood toen het een drol draaide op zijn gazon in New Jersey. De boete van 300 euro heeft hij nooit betaald. Volgens ingewijden was de scheiding tussen Mel B en Belafonte al enkele maanden een feit – 28 december staat er op de documenten als datum van de definitiev­e breuk – maar blijkbaar hebben de twee achteraf toch nog een restje lijm gevonden, want begin februari plaatste Mel B op Instagram nog een ode aan de filmregiss­eur en -producent. “We hebben alles meegemaakt wat koppels uit elkaar drijft, maar we zijn er sterker uitgekomen”, schreef ze. Sterk genoeg om Belafonte nu de bons te geven.

 ??  ?? Melanie ‘Scary Spice’ Brown en echtgenoot Stephen Belafonte in betere tijden.
Melanie ‘Scary Spice’ Brown en echtgenoot Stephen Belafonte in betere tijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium