Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Malinwa klaar voor burenstrij­d: “Dit Lierse haalt het niveau van 1A”

Yannick Ferrera op zijn hoede voor de buren uit 1B

- THOMAS STANDAERT

Na Waalse derby’s met Charleroi en Standard en Limburgse derby’s met STVV is Yannick Ferrera zondag toe aan zijn eerste Antwerpse streekderb­y. De Mechelse coach blikt vooruit aan de hand van vier thema’s. Het derbygevoe­l: “Benieuwd naar de sfeer”

Het laatste burenduel tussen KV en Lierse ( 2- 1 winst voor KV) dateert al van meer dan twee jaar geleden. Toch lijkt de derbykoort­s in beide kampen best wel mee te vallen. Bij KV verwachten ze een ‘ normale’ opkomst van rond de 11.500 toeschouwe­rs, bij Lierse is het be- zoekersvak niet eens uitverkoch­t. In zijn kleedkamer hamerde Ferrera nadrukkeli­jk op het belang van het burenduel. “In een derby doe je alles om te winnen ”, vertelt de coach. “Met mijn vorige clubs heb ik er al veel meegemaakt, maar bij KV wordt dit de eerste. Ik ben vooral benieuwd wat het zal geven op vlak van sfeer. Op KV is die altijd al bijzonder. Ik weet niet of het zondag anders zal zijn dan normaal, maar ik kijk er wel naar uit.”

Reactie na Union: “Groep is uit op revanche”

De kans is reëel dat Ferrera zondag een paar wijziginge­n doorvoert in zijn basiself na het debacle van vorig weekend tegen Union ( 3- 0 verlies). “Als je kijkt naar wat we toen gepresteer­d hebben, dan zou ik veel kunnen veranderen. Anderzijds heb ik deze week op training wel een groep gezien die er vol voor ging. Een groep die beseft wat er verkeerd liep tegen Union. Een groep die uit is op revanche. Ik mag hopen dat Union hen goed heeft wakker- geschud. De gretigheid die ik deze week op training zag, hoop ik zondag ook terug te zien op het veld.”

Gevaar van Lierse: “Niveau van een eersteklas­ser”

Ferrera zag vorige week hoe Lierse zijn ex- club Standard een zoveelste nederlaag aansmeerde. Van een risico op onderschat­ting zou dus geen sprake mogen zijn. “Omdat we de clubs uit 1B toch iets minder goed kennen, hebben we een nog diepere analyse gemaakt dan gewoonlijk.” Vooral voor het offensieve trio De Belder - Joachim - Benson is Ferrera op zijn hoede. “Aanvallend hebben ze het meeste indruk op me gemaakt, maar op elke positie hebben ze iemand rondlopen die makkelijk meekan in eerste klasse. Zet dit Lierse in eerste klasse en ik ben er zeker van dat ze zich zullen redden. Dat heb ik ook aan mijn spelers gezegd. Ze hebben het niveau van een eersteklas­ser. Het zal dus zeker geen gemakkelij­ke avond worden voor ons.”

Vertrek van Vanlerberg­he: “Ik gun hem een transfer”

Nu ook Club Brugge concreet geïnteress­eerd is in Jordi Vanlerberg­he houden ze bij KV Mechelen ernstig rekening met een mogelijk vertrek van hun jeugdprodu­ct. “De kans bestaat dat we hem kwijtraken. Als club moeten we daar klaar voor zijn”, beseft Ferrera. “Dat is de keerzijde van een mooi seizoen: de kans dat je sterkhoude­rs vertrekken, wordt groter. Jordi is jong, heeft veel kwaliteite­n, is een Belg en is sinds kort ook belofteint­ernational. Dat is een profiel waar veel clubs naar zoeken. Ik hoop dat hij blijft, maar anderzijds gun ik hem ook wel een mooie transfer. Wel ben ik overtuigd dat hij op deze leeftijd zoveel mogelijk aan spelen moet toekomen. Dat is het allerbelan­grijkste. Gelukkig heeft Jordi een goede entourage en zal hij, als het zover is, de juiste beslissing maken.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Met zijn vorige clubs heeft Yannick Ferrera al meer dan één derby gespeeld, maar als coach van KV wordt dit zijn eerste burenduel met Lierse. “Ik ben vooral benieuwd naar de sfeer.”
FOTO PHOTO NEWS Met zijn vorige clubs heeft Yannick Ferrera al meer dan één derby gespeeld, maar als coach van KV wordt dit zijn eerste burenduel met Lierse. “Ik ben vooral benieuwd naar de sfeer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium