Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BOSSIE BESLIST

STELLING Als Gent verliest, mag het de tit el vergeten

-

Tijdens het seizoen 20162017 duwen we analist Johan Boskamp elke week een actuele stelling onder de neus. De nietopzijn­mondgevall­en Rotterdamm­er heeft maar twee opties: hij kan ‘akkoord’ of ‘niet akkoord’ gaan met onze prangende thema’s.

“Als Anderlecht wint, zet het Gent al op 9 punten. Dat haal je niet meer in. Gent moet dan gaan focussen op Club Brugg e en de tw eede plaats. Ik hoop s owieso dat we v an die tw ee ploegen dit weekend meer voetbal zien. Gent Club was enkel afbreken. Het was een duel tussen twee trainers. De ene s telde zijn ploeg op basis v an lengt e op , hoor je dan. Ik k an me voorstelle­n dat je voor het resultaat gaat, maar de match was niet om aan te gluren.” “Club mag blij zijn met de terugkeer van Wesley en Limbombe. Engels moest depanneren in de punt en deed dat op zich niet slecht . In het verleden was hij spits en dat z ag je een beetje terug, hoewel het gevoel weg was. Hij had zelfs drie keer kunnen s coren. Critici be weren dat Preud’homme ook w el eens een jeug dspeler naar voor mocht s chuiven. Ach, hij kie st. Brodic schoot er bij de beloften al 3035 in. Michel kent die jongen wel. Hij ziet hem op training en kan zijn kwaliteite­n het best beoordelen.” “Verder gaan ze in Brugge volledig de Nederlands­e tour op. Na Denswil, Vormer, Van Rhijn en Immers haalden ze nu Acolatse. Ik heb mijn vraagteken­s o f die g oed g enoeg is . De r est heeft zijn waarde toch wel bewezen. In Nederland kwamen die g asten niet meer aan bod, maar dat wil niet z eggen dat ze te min waren. Ze passen gewoon beter bij het Belgische voetbal. Hier v erdedigen z e nog w eleens als z e de bal k wijtspelen, in Holland doen ze daar niet aan mee. Ik kan me voorstelle­n dat een V ormer o f V an Rhijn zich daar lekkerder mee voelt.”

‘‘De Nederlande­rs van Club passen beter in het Belgische voetbal. Hier verdedigen ze nog weleens als ze de bal kwijtspele­n, in Holland doen ze daar niet aan mee.’’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium