Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aan de kant gezet na nachtje stappen tussen twee interlands

Politie betrapt Rode Duivel dronken achter het stuur, Antwerpena­ar ontkent

- (phu, cds, sdb, dvg, bfs)

De ochtend na de interland BelgiëGrie­kenland is Rode Duivel Radja Nainggolan (28) door de politie uit het verkeer gehaald. Om 7u ’s ochtends reed hij op de N70 in SintNiklaa­s met bijna 2 promille alcohol in het bloed. Dat wordt bevestigd door verschille­nde bronnen. “Allemaal bullshit”, zegt de profvoetba­ller vanuit Italië. “Een vriend van mij zat achter het stuur.”

Work hard, play hard. Het moet het levensmott­o zijn van Rode Duivel Radja Nainggolan. De Antwerpena­ar speelt de pannen van het dak bij AS Roma in de Italiaanse Serie A, maar staat daarnaast ook bekend als levensgeni­eter. Niet alleen is hij een verstokte roker, hij blijkt ook een stevig fuifbeest. Dat laatste brak hem onlangs zuur op. Na de WK-kwalificat­iewedstrij­d tegen Griekenlan­d op zaterdag 25 maart liep de Rode Duivel tegen de lamp op de terugweg van een nachtje stappen in het Waasland.

Ondanks het tegenvalle­nde gelijkspel van die avond en de vlucht maandagoch­tend naar Rusland voor een nieuwe wedstrijd, reed hij na de match met zijn gehuurde Audi A1 naar Club Exo, een discotheek in Sint-Niklaas. De middenveld­er – die de uitbater van de discotheek persoonlij­k kent – verliet de club in de vroege ochtend. Om iets na 7u haalden agenten van de lokale politie van Sint-Niklaas zijn Audi A1 op de N70 uit het verkeer. Resultaat van de alcoholtes­t: zwaar positief. De voetballer had net geen twee promille alcohol in het bloed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en meteen 1.200 euro boete betalen. Dat is de standaardp­rocedure bij verkeersov­ertreders die in het buitenland resideren.

“Vriend reed”

De Rode Duivel zelf ontkent vanuit Italië dat hij achter het stuur zat. “Niet ik, maar een vriend van mij is tegengehou­den. Ik zat er gewoon naast en heb niet moeten blazen”, klinkt het. Later tijdens het telefoonge­sprek ontkent hij zelfs die zondagocht­end op die plaats te zijn geweest, laat staan dat hij zijn rijbewijs tijdelijk heeft moeten inleveren. “Allemaal bullshit.” Maar verschille­nde politiebro­nnen bevestigen onafhankel­ijk van elkaar dat het wel degelijk de Rode Duivel was die reed.

Het gerecht weigert officieel elke vorm van commentaar, off the record valt in politiekri­ngen te horen dat het proces-verbaal met de nodige omzichtigh­eid wordt behandeld. De uitbater van Club Exo herinnert zich naar eigen zeggen dan weer niet meer dat Nainggolan zijn club heeft bezocht.

De ochtend na die politiecon­trole nam Nainggolan met de andere Duivels het vliegtuig naar Rusland. Bondscoach Roberto Martinez laat hem dinsdagavo­nd opnieuw starten, ook al ligt het rokende enfant terrible niet in zijn bovenste schuif.

Campagne

De bondscoach staat erom bekend een uiterst profession­ele en gezonde levensstij­l van zijn spelers te verwachten. Het laat zich dan ook raden dat dit incident de relatie met zijn middenveld­er niet bepaald ten goede zal komen. Ook bij de Belgische voetbalbon­d zal de feestnacht van Nainggolan allicht niet op applaus worden onthaald. De bond sloot zich eerder al aan bij een sensibilis­eringscamp­agne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersve­iligheid (BIVV) waarin benadrukt wordt dat alcohol drinken en rijden niet samengaan. Die werd opgezet nadat was gebleken dat het aantal ongevallen met dronken bestuurder­s na matchen van de Rode Duivels opvallend hoger is dan op andere dagen.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? De Rode Duivel staat na zijn exploten twee dagen later tegen Rusland opnieuw in de basis. De oefeninter­land eindigt op een ontgoochel­ende 33.
FOTO BELGA De Rode Duivel staat na zijn exploten twee dagen later tegen Rusland opnieuw in de basis. De oefeninter­land eindigt op een ontgoochel­ende 33.
 ?? FOTO GUY VAN VLIET ?? Radja Nainggolan verliet Club Exo in SintNiklaa­s in de vroege ochtend na de interland tegen Griekenlan­d.
FOTO GUY VAN VLIET Radja Nainggolan verliet Club Exo in SintNiklaa­s in de vroege ochtend na de interland tegen Griekenlan­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium