Gazet van Antwerpen Stad en Rand

’s Morgens werkzoeken­d, ’s middags al job op zak

Spoorwegbe­heerder zoekt 700 werknemers, van wie ruim 80 in Antwerpen

- SACHA VAN WIELE

Wie naar de jobdag van Infrabel op 21 en 22 april in Antwerpen komt, maakt veel kans om met een nieuwe job naar huis te gaan. De beheerder van de spoorinfra­structuur zoekt dringend werknemers.

Infrabel onderhoudt en vernieuwt de spoorinfra­structuur in België. De beheerder wordt geconfront­eerd met een uitstroom van een derde van het personeel in de regio Antwerpen-Mechelen. “De mensen vervangen is een grote uitdaging”, zegt Thomas Baeken, woordvoerd­er van Infrabel. “We zoeken vooral technische profielen. Mensen die bijvoorbee­ld instaan voor het onderhoud, de montage, de demontage en de regeling van onze wissels en sporen. We zoeken ook bestuurder­s voor onze werftreine­n. Dat zijn allemaal knelpuntbe­roepen. Bovendien ondervinde­n we in de Antwerpse regio concurrent­ie op de arbeidsmar­kt met de industrie in de haven.”

Infrabel zoekt ruim tachtig nieuwe werknemers voor de regio Antwerpen-Mechelen. In heel de provincie Antwerpen zijn er momenteel meer dan 150 vacatures, en voor België loopt dat cijfer op naar meer dan 700 openstaand­e betrekking­en.

Infrabel trekt daarom samen met HR Rail en de Nationale Loterij alle registers open om nieuwe personeels­leden te vinden. De aftrap van de regionale campagne in Antwerpen is op 12 april. Infrabel zal met een infostand aanwezig zijn in het Sportpalei­s bij de Night of the Giants, de basketbalw­edstrijd tussen Antwerp Giants en Mons Hainaut. De bezoekers zullen in het Antwerps worden aangesprok­en met de slogan ‘Ist iet veur aa? Wa denkte?’.

Jobdagen in Berchem

Het is ineens een uitnodigin­g om naar de jobdagen te komen op 21 en 22 april in het Logistiek Centrum Infrastruc­tuur (LCI) in Berchem. Dit is het onderhouds­centrum van Infrabel voor de Antwerpse regio. “Geïnteress­eerden kunnen er kennis maken met hun toekomstig­e collega’s en zien welke verschille­nde jobs er in de aanbieding zijn”, zegt Baeken. “Wat redelijk uniek is aan deze jobdagen is dat mensen op die dag met een contract naar huis kunnen gaan. We vragen mensen om in aanloop van de jobdagen al te laten weten of ze komen, want dan kunnen we al een eerste screening doen. Dit is echter niet verplicht. Mensen die op de dag zelf beslissen om naar de jobdag te komen zijn zeker welkom. Een jury peilt naar de kennis van de kandidaat, en er zal ook een medisch onderzoek zijn. Na vier uur gaat de geïnteress­eerde mogelijk met een contract voor een job bij Infrabel naar huis.”

Naast Infrabel zoekt ook de NMBS volop naar personeel om de 2.500 vacatures in Vlaanderen op te vullen. Openbare vervoersma­atschappij De Lijn zoekt in Antwerpen 300 nieuwe werknemers. Allemaal mensen met een technisch profiel.

THOMAS BAEKEN Woordvoerd­er Infrabel “Na vier uur gaat de geïnteress­eerde mogelijk met een contract voor een job bij Infrabel naar huis.”

 ?? FOTO COPYRIGHT INFRABEL/BENJAMIN BROLET ?? Infrabel wordt geconfront­eerd met een uitstroom van een derde van het personeel.
FOTO COPYRIGHT INFRABEL/BENJAMIN BROLET Infrabel wordt geconfront­eerd met een uitstroom van een derde van het personeel.
 ??  ?? FOTO INFRABEL
FOTO INFRABEL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium