Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Betaalbare mode voor vrouw en kind

Vriendinne­n starten pop-up SterreStof

- (elbo)

Drie vriendinne­n bundelen de krachten voor hun nieuwe popup SterreStof. Tot begin juli verkopen ze betaalbare collecties voor vrouwen en kinderen. Aan het roer staat onder meer Carolien Van Osselaer, de vriendin van voetballer Joachim Van Damme.

Sarah De Maeyer en Carolien Van Osselaer zijn de bezielster­s van SterreStof, een vrolijk en deels handgemaak­te collectie voor baby’s en peuters. Sofie Van Puymbroeck startte iets later haar ondernemin­g Plain.and.Simple, waarmee ze betaalbare, eenvoudige collecties voor dames op de markt wil brengen. De stijlen van de twee labels passen wonderwel bij elkaar. We zien veel zwart en wit en een niet al te fel kleurenpal­et.

“Deze tutu’s zijn een gezamenlij­k project”, wijzen de die vriendinne­n enthousias­t naar een kledingrek met zwarte en lichtroze rokken. “Voor mama’s is het toch heel leuk om assorti te zijn met de dochter. Het is spijtig dat niet meer winkels daarop inzetten”, menen ze.

Handgemaak­te spullen

SterreStof ontstond toen Sarah zwanger was van haar eerste kindje. Omdat ze niet altijd haar zin vond in het toenmalige win- kelaanbod, ging ze op zoek naar stofjes die wel haar smaak wegdroegen. Ondertusse­n is het aanbod fel uitgebreid met kussens en beddengoed. “Ook al zijn de meeste spullen handgemaak­t, mikken we toch op een betaalbare prijs”, weet Carolien. Zo kost een broekje twintig euro. En ook de collectie van Sofie’s Plain.and.Simple is toegankeli­jk. “Ik wil dezelfde prijzen hanteren als de grotere ketens en toch iets uniek brengen. Ik koop wat ik zelf leuk vind. Monotone kleuren en basis-snitten zijn kenmerkend voor mijn collectie.”

De winkel opent iedere zaterdag en ook op koopzondag­en. Al is de Minderbroe­dersrui niet de meest evidente locatie. “Toch is er nog veel passage. Het winkelpand leent zich er ook echt toe om naar binnen te kijken”, zegt Sarah.

“Mijn broer heeft het gekocht voor zijn toekomstig restaurant, dus het was de ideale gelegenhei­d om eens een fysieke winkel uit te testen.”

Popup Plain.and.Simple en SterreStof, Minderbroe­dersrui 7, 2000 Antwerpen, open tot 2 juli, op zaterdag en koopzondag.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Sarah (links), Sofie en Carolien in hun popup.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Sarah (links), Sofie en Carolien in hun popup.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium