Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik lig nog niet wakker van de titel”

- KRISTOF SOMERS

Berchem Sport nam afgelopen weekend een serieuze optie op de titel in de tweede amateurkla­sse B. Sterkhoude­r Matti Van Minnebrugg­en, er opnieuw bij na een weekje afwezighei­d door de geboorte van dochter Lucie, blijft echter met beide voeten op de grond.

Berchem leek wel vleugels te hebben tegen Zwarte Leeuw. Was dat een rechtstree­ks gevolg van de nederlaag van Thes een dag eerder?

Matti Van Minnebrugg­en: “Het resultaat van Thes heeft zeker onze motivatie verhoogd. In die zin dat er zaterdagav­ond al onder de spelers de nodige berichten werden gestuurd dat dit het moment was om toe te slaan. Daarom denk ik dat we misschien net dat tikkeltje extra hebben kunnen geven.”

Een snel doelpunt hielp jullie goed op weg.

“De jongste weken zitten we er vanaf minuut één bovenop en dat was zondag niet anders. Die 2-0 voorsprong was leuk. Bij de strafschop die we tegen kregen, lieten we ons even op wat laksheid betrappen, maar het heeft er wel voor gezorgd dat we onze focus terug op de wedstrijd hadden.”

Je kon een dozijn voorzetten voor doel brengen, maar hoeveel assists leverde je dat uiteindeli­jk op?

“Twee, allebei op Tim Verstraete­n, denk ik. Op een bepaald moment kwam uit bijna elke aanval een goal. Dat bewijst hoe scherp onze aanvallers zijn. Zelfs als de wedstrijd al gespeeld was bij 5-1, bleven zij alles geven. Het is een mooie opsteker voor de ploeg dat we de komende weken op iedereen kunnen rekenen, ook op de jongens die net buiten de elf vallen.”

Heb jij je ooit beter gevoeld bij deze club dan nu?

“Toen ik hier net toekwam, stonden we aan kop in vierde klasse. In dat seizoen lukte ook vrijwel alles en zijn we zonder al te veel problemen op de titel afgesteven­d. Het jaar nadien in derde klasse werd al een stuk moeilijker, maar vanaf dit seizoen voel je weer dat er een heel hechte groep staat die voor elkaar wil vechten.”

Kortom: deze groep is klaar voor eerste amateurkla­sse?

“Alleszins is de wil om hogerop te gaan heel groot. Maar we zijn er nog niet. Dat Thes op twee wedstrijde­n vier punten zou weggeven, hadden we niet meer verwacht. Zeker omdat zij aan een enorm sterke reeks bezig waren. Maar kijk, het gebeurt nu. En dat wil zeggen dat wij nu twee speeldagen met die druk moeten spelen. Het voordeel is dat Thes nu ook op zondag speelt. Dan moeten we niet achtervolg­en zoals we dat al een heel seizoen doen. Ik lig in elk geval nog niet wakker van de titel. Wij moeten nu eerst zelf zorgen dat we winnen van Duffel. Daarna zien we wel.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Matti Van Minnebrugg­en: “We zijn er nog niet.”
FOTO TOM GOYVAERTS Matti Van Minnebrugg­en: “We zijn er nog niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium