Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben hier gr aag, maar de club k an me niet bet alen”

-

Of Rupel Boom nu alsnog promoveert via de eindronde of niet, het moet volgend seizoen sowieso verder zonder Antonio MuñozHerre­ra. Na dit seizoen trekt de topschutte­r naar zijn exclub RC Gent. Een heel gemis voor de Steenbakke­rs, getuige alweer zijn drie doelpunten van vorig weekend in de 26 zege tegen Hoogstrate­n.

“We zijn echt heel sterk bezig”, zegt de Spaanse spits. “Zaterdag hadden we makkelijk tien keer kunnen scoren. Terwijl Hoogstrate­n toch geen slechte ploeg is, maar momenteel staat er gewoon geen maat op Rupel Boom. We speelden de voorbije weken alles en iedereen naar huis. Ik hoop dat we deze vorm nog een tijdje kunnen aanhouden. Dan maken we in de eindronde echt wel een kans. Op het einde van het seizoen verlaat ik de club. Afscheid nemen met een promotie zou echt fantastisc­h zijn.”

Een hele tijd geleden al besloot Muñoz-Herrera om na dit seizoen de Steenbakke­rs in te ruilen voor een terugkeer naar zijn ex-club RC Gent. Heeft de Spanjaard, nu het zo goed draait bij blauw-wit, stilaan geen spijt van zijn keuze? “Dat is een lastige vraag. Ik ga sowieso met spijt in het hart vertrekken, Rupel Boom is een hele leuke club. Bovendien werk ik graag samen met Urbain Spaenhoven. Hij was ook mijn coach bij Beerschot Wilrijk. Maar ik ben profvoetba­ller en het financiële speelt een grote rol. Dit jaar kon ik hier spelen, omdat Beerschot Wilrijk nog een deel van mijn loon betaalde. Mijn contract daar loopt af en voor Rupel Boom ben ik te duur. Alle begrip daarvoor, de club moet zien dat ze rondkomt. Bij RC Gent kan ik me wel nog fulltime met voetbal bezighoude­n en dat heeft de doorslag gegeven. Soms zegt het verstand iets anders dan het hart. Maar ik weet waar ik terechtkom, voor Beerschot Wilrijk speelde ik al een periode in Gent.”

In de heenronde was Muñoz-Herrera lange tijd out met een blessure. Zijn gemis toen zou Rupel Boom nu wel eens de titel kunnen kosten. “Je kan nooit voorspelle­n hoe alles dan zou verlopen zijn. Maar het klopt wel dat er geen echte vervanger was toen ik voor tien weken uitviel. Jason Adesanya was er op dat moment nog niet. Kampioen kunnen we niet meer worden. Maar als we in de eindronde spelen zoals nu, geef ik ons wel nog een behoorlijk­e kans om alsnog te promoveren.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Antonio MuñozHerre­ra (rechts) viert zijn derde doelpunt tegen Hoogstrate­n.
FOTO KOEN FASSEUR Antonio MuñozHerre­ra (rechts) viert zijn derde doelpunt tegen Hoogstrate­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium