Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Prijskwali­teit is Hanni veel beter dan Stanciu

- DOOR JÜRGEN GERIL

Sofiane Hanni had deze zomer na twee topseizoen­en gerust voor het grote geld in Rusland kunnen kiezen. Maar hij wilde ontzettend graag naar Anderlecht en omdat hij ‘maar’ van KV Mechelen kwam, stelde hij zich niet veeleisend op. Anderlecht betaalde een transferso­m van 1,6 miljoen euro en de dribbelaar toonde zich tevreden met een jaarsalari­s van zo’n 600.000 euro bruto. Niet overdreven, als je weet dat Stanciu bij Steaua Boekarest 10 miljoen kostte en zo’n 1,5 miljoen euro bruto per jaar verdient Trebel zo’n 1,3 miljoen.

Laten we dus even TestAankoo­p spelen en prijskwali­teit vergelijke­n. Met tien goals en vijftien assists kost Hanni omgerekend op basis van zijn jaarloon Anderlecht zo’n 24.000 euro per beslissend­e actie.

Voor Stanciu zeven goals en acht assists is Anderlecht omgerekend op basis van zijn salaris momenteel zo’n 100.000 euro per beslissend­e actie kwijt. De vergelijki­ng is uiteraard fictief, maar ze toont wel aan wat momenteel de meest rendabele transfer is. Toch?

Daarom is het oneerlijk dat een deel van het Anderlecht­publiek Hanni zondag uitfloot tegen AA Gent. Hij moest weer op de linkerflan­k staan omdat Stanciu’s motor niet groot genoeg is om constant mee te verdedigen. Hanni speelt daar liever niet, maar doet het in dienst van de ploeg. Oké, hij was niet goed. Maar met zeventien slechte passes deed hij even slecht als Stanciu centraal en die werd niet geviseerd. En terwijl Hanni nog probeerde om er iets van te maken, kwam Stanciu amper in het stuk voor. Het publiek mag de Roemeense recordtran­sfer dan wel een grotere artiest vinden, Hanni verdient alleen al op basis van zijn statistiek­en meer waardering en misschien zelfs een hoger loon. Hij aanvaardde toch niet voor niets de kapiteinsb­and van Anderlecht?

Daarom roepen wij op om Hanni donderdag tegen Manchester United toch weer centraal te zetten als spelverdel­er in een driehoek met Tielemans en Dendoncker. Trebel is Europees toch niet speelgerec­htigd. Bruno kan dan op links en Stanciu verhuist naar de bank.

Alleen zo zal Anderlecht ook beter worden in de titelstrij­d. Want Teodorczyk heeft ook de steun van Hanni nodig om zijn scoremachi­ne weer op gang te brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium