Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Klaar voor stapje hogerop”

Mégan Laurentt (Tubeke) T b eerste inkomende k d transfer van Pallieters

- KURT GULDENTOPS

Lierse heeft zijn eerste inkomende transfer voor volgend seizoen beet. De Pallieters bereikten gisteren een akkoord met de 25jarige Mégan Laurent, die transfervr­ij overkomt van Tubeke. De aanvallend­e middenveld­er onderteken­de een verbinteni­s tot 2020 op het Lisp.

Mégan Laurent liep al een poosje in het vizier van Lierse. De voorbije twee seizoenen speelde hij 55 matchen voor Tubeke, waarin hij veertien keer tot scoren kwam. De 25-jarige Belgische middenveld­er was eerder ook al actief bij Racing Mechelen (20122014) en Bergen (2014-2015).

“Met deze transfer zetten we het beleid van het vorige seizoen verder”, lichtte manager Roel Rymen de overgang toe. “Mégan Laurent is een speler die perfect past in het profiel dat we voor ogen hebben. Hij is Belg, heeft met zijn 25 jaar nog een progressie­marge en kent het reilen en zeilen in 1B. Met zijn technische bagage, gekoppeld aan de juiste mentalitei­t, zijn we ervan overtuigd dat hij een meerwaarde zal worden voor Lierse. Met deze overgang willen we ook een signaal geven dat het ons volgend seizoen opnieuw menens is om een rol van betekenis te spelen in onze reeks.”

Mégan Laurent onderteken­de een contract tot 2020 op het Lisp met een optie op een bijkomend seizoen. De middenveld­er bestempeld­e zijn overgang als de logische, volgende stap in zijn carrière. “Ik ben 25 jaar en voel me stilaan klaar om een stapje hogerop te zetten”, gaf hij tekst en uitleg. “En dus leek Lierse me een opportunit­eit. Er was nog wel wat interesse, maar Lierse speelde kort op de bal en ik had het gevoel dat ze me er absoluut bij wilden hebben. Bovendien past hun manier van voetballen bij mijn speelwijze. Lierse stond vorig seizoen voor verzorgd aanvallend voetbal met oog voor een perfecte or- ganisatie. Daar kan ik me helemaal in vinden.”

Voor Laurent wordt het nu zaak om zich snel in te burgeren in Lier, want het gros van de kern is hem onbekend. “Alleen Dylan De Belder ken ik nog van uit de jeugd. En ook coach Fred Vanderbies­t is me niet onbekend natuurlijk. Hij kan de nodige drive in een spelersgro­ep pompen. Ik heb er ongeloofli­jk veel zin in, voor mij mag het seizoen nu al beginnen.”

Manager Roel Rymen onderstree­pte dat Lierse nog geen concreet bod heeft gedaan op Bourdin en Yagan, twee spelers die einde contract zijn bij Cercle Brugge en een mogelijk target vormen. Anderzijds liep er ook nog geen enkel concreet bod binnen voor een speler van de huidige kern. “Ik lees dat Manuel Benson al elders getekend heeft, maar wij kregen nog geen enkele vraag. De enige zekerheid rond onze flankspele­r is dat wij hem een contractve­rlenging hebben aangeboden.”

 ?? FOTO DSJ, BELGA ?? Mégan Laurent, in het verleden nog twee seizoenen actief bij Racing Mechelen, tekende een contract tot 2020 op het Lisp.
FOTO DSJ, BELGA Mégan Laurent, in het verleden nog twee seizoenen actief bij Racing Mechelen, tekende een contract tot 2020 op het Lisp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium