Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer, maar toch zijn we best tevreden”

Sterkhoude­r Mike Vanhamel moet finaal de duimen legg en in Mechelen

- KURT GULDENTOPS

Lierse leed zondagavon­d in een matig streektref­fen tegen KV Mechelen zijn eerste nederlaag in Playoff 2 (10). Doelman Mike Vanhamel leek zijn team geruime tijd naar een doelpunten­loos gelijkspel te stuwen, maar moest in de slotminuut alsnog buigen.

Play-off 2 zal ook dit seizoen een competitie blijven die wat stiefmoede­rlijk wordt behandeld door clubs en entourage. Ook al bleven de gezworen vijanden KV Mechelen en Lierse enkele seizoenen op hun honger zitten, de sfeer van de grote dagen straalde de derby zowel op als naast het veld niet uit. Lang dreigde de partij bovendien in een droge 0-0 uit te monden, maar helemaal op het einde gingen de Pallieters toch nog voor de bijl. En zo hield Lierse uiteindeli­jk een zuur gevoel over aan zijn onderonsje met de Mechelaars.

“Natuurlijk is het jammer dat we zo laat op de avond nog die tegengoal slikten”, blikte Vanhamel terug. “Na rust kregen we het sowieso moeilijker, maar op basis van onze perfecte organisati­e hadden we misschien toch wel recht op een punt. En vergeet niet dat we zelf ook enkele kansjes kregen. De Belder voor rust, Joachim na de pauze. Hebben we bij die fases iets meer geluk, dan klimmen we op voorsprong en krijg je wellicht een ander verhaal. Maar laten we vooral het positieve onthouden. We speelden in onze poule tegen de op papier sterkste teams uit 1A en slaagden er zowel tegen Standard als KV Mechelen in om gelijke tred te houden. Dan kan je niet anders dan tevreden zijn. Het was ook nog maar ons vierde verlies in intussen al dertig competitie­matchen. Dan moet je tevreden zijn.”

Het was Vanhamel zelf die zijn team naar een brilscore leek te leiden, nadat hij in de tweede helft tot twee keer toe had uitgepakt met een sublieme redding. Maar tegen de late vrijschop van Uros Vitas bleef hij uiteindeli­jk zonder antwoord.

“Sneu voor supporters”

“Ach, we flirtten al even met die tegengoal, nadat we drie tot vier vrijschopp­en aan de rand van de grote rechthoek weggegeven hadden. Met een specialist als Vitas weet je dat je dan in de problemen zal geraken. Eerst bracht de paal nog redding, maar in de slotminuut was het toch raak. Het is vooral sneu voor onze supporters, die heel veel belang hechten aan deze derby en opnieuw in groten getale aanwezig waren. Voor ons komt het er vooral op aan om de kleine tactische aanpassing­en van coach Fred Vanderbies­t in de vingers te krijgen en nog enkele mooie resultaten neer te zetten.”

 ?? FOTO BELGA ?? Mike Vanhamel: kansloos bij de beslissend­e vrije trap van Uros Vitas.
FOTO BELGA Mike Vanhamel: kansloos bij de beslissend­e vrije trap van Uros Vitas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium