Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik skiede niet z oals ik het wilde”

Brasschaat­se Kim Vanreusel pakt Belgische titel reuzenslal­om, maar is niet helemaal tevreden

- (kadr)

Het BK skiën in het Franse Les Deux Alpes is voor de Belgische skiërs de afsluiter van het seizoen. De Brasschaat­se Kim Vanreusel pakte er zondag de titel op de reuzenslal­om. Op de slalom, die gisteren werd afgewerkt, liep het fout in de tweede manche.

Geen dubbelslag voor Kim Vanreusel op het Belgisch kampioensc­hap. De Brasschaat­se belofte won wel goud op de reuzenslal­om, maar in de slalom liep het fout.

“Ik won de eerste manche, maar in de tweede manche geraakte er een paaltje tussen mijn benen. Omdat je zo dicht op de poort skiet, bestaat dat risico. Al is het natuurlijk niet fijn als er zoiets gebeurt”, aldus Kim Vanreusel.

“Als ik terugkijk op dit BK, ben ik niet echt tevreden. De manier waarop ik skiede, was niet helemaal zoals ik het wilde."

Het Belgisch kampioensc­hap, dat meteen ook een FIS-wedstrijd is, is de laatste wed- strijd van het seizoen en dat speelt de skiers ook wel wat parten.

“Zelf kan ik me beter opladen als er meer tegenstrev­ers aan een wedstrijd deelnemen. Het zou beter zijn voor mij als het BK iets vroeger op het seizoen zou vallen. Het seizoen van de Franse meisjes bijvoorbee­ld zat er vorige week al op. Daarom schreven zij zich niet meer in voor deze wedstrijd.”

Maar Kim Vanreusel is alleszins gelukkig met de prestaties die ze tijdens het voorbije seizoen neerzette. Ze wil volgend seizoen een verlengstu­k breien aan de mooie progressie die ze maakte.

“Eind mei mag ik naar Lissabon waar het BOIC een stage organiseer­t voor sporters die kans maken op deelname aan de Olympische Winterspel­en van volgend jaar in het Zuid-Koreaanse Pyeongchan­g. Daar kijk ik zeker naar uit. Vanaf 10 juni begin ik opnieuw te trainen. Intussen ga ik vooral hard studeren voor de examens die ik via de middenjury zal afleggen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium