Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat er g een geld is voor de volgende manches”

Robin Casse en Kilian Goffaux pakken voor eigen publiek opnieuw het goud

- (tevl)

Ze hebben het opnieuw gedaan. Na een eerste gouden medaille op de wereldbeke­rmanche in Portugal sloegen Robin Casse en Kilian Goffaux dit weekend ook toe voor eigen volk. In Puurs pakte het duo opnieuw het goud. “Het enthousias­me van het publiek gaf ons extra energie”, zegt Casse.

Robin Casse (Gymclub Niel) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) turnen nog maar twee jaar samen en maakten pas dit seizoen hun debuut bij de senioren op het hoogste niveau. Dat hield hen echter niet tegen om enkele maanden geleden al met het goud te pronken op hun eerste wereldbeke­rmanche in Portugal. In Puurs was het dit weekend opnieuw raak. Onder luid applaus zette het duo een strakke, bijna foutloze oefening neer. “Het voelt erg goed om voor eigen publiek opnieuw goud te halen”, zegt Casse. “Na de wereldbeke­r in Portugal wisten we dat het mogelijk was. En hoewel we in de voorrondes nog wat foutjes maakten, kunnen we over onze finaleoefe­ning zeker tevreden zijn. Het publiek was meteen mee en gaf ons extra energie. Zo konden we de duo’s uit Rusland, Kazachstan, Oekraïne en Israël achter ons laten.”

Ondanks hun tweede gouden medaille op twee manches zullen Casse en Goffaux de wereldbeke­r toch niet op hun naam kunnen schrijven. Aan de volgende twee manches in Genève en Lissabon zal het duo niet deelnemen. “De Gymfed (Gymnastiek­Federatie

Vlaanderen, red.) kan dat niet bekostigen. Vandaar dat we de volgende twee manches voor de wereldbeke­r moeten laten schieten. Maar we weten wat we kunnen, die wereldbeke­r is voor ons daarom ook minder belangrijk. We kijken nu nog uit naar het Vlaams kampioensc­hap eind april in Mariakerke en het Belgisch kampioensc­hap van 13 en 14 mei. Dat vindt ook hier plaats, in de sporthal in Puurs.”

Deze zomer zullen Casse en Goffaux trouwens ook nog hun opwachting maken op de Wereldspel­en in Polen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium