Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het leek wel of we kampioen waren gespeeld”

Herakles bereikt na meer dan tien jaar opnieuw playoffs

- (jbr)

Met nog twee speeldagen te gaan, mag seizoensre­velatie Herakles zich nu al opmaken voor de playoffs. Na negentien lange jaren kunnen de Pallieters zo eindelijk nog eens de landstitel pakken.

Al meer dan tien jaar geleden was het geleden dat Herakles nog eens de play-offs wist te bereiken, maar na de 2-4 zege tegen Léopold binnen, is het helemaal zeker. In de halve finales krijgt Herakles Dragons, Watducks of Racing al tegenstand­er. Voor boegbeeld Xavier Reckinger maakt het niet veel uit wie de tegenstand­er wordt. “Het bereiken van die play-offs is voor ons al een fantastisc­h succes. Voor al die jonge gasten is het de eerste keer dat ze de play-offs spelen. Het leek zondag wel of we kampioen waren gespeeld”, zegt Reckinger.

Als Herakles in de halve finales landskampi­oen Dragons wil vermijden, dan moet het op de tweede of de derde plaats eindigen. Tegenstand­er wordt dan Racing of Watducks. Herakles speelt op 23 april nog bij Daring en krijgt op 30 april tijdens de laatste speeldag van de reguliere competitie Beerschot op bezoek. Reckinger: “We moeten ons in eerste instantie focussen op die twee wedstrijde­n en nog niet aan de play-offs gaan denken. Het is trouwens door alles wedstrijd per wedstrijd aan te pakken dat we de play-offs hebben gehaald.”

Als Herakles de halve finales overleeft en dan uitkomt tegen Dragons, is het meteen ook zeker van Europees hockey. Voor de jonge garde van de Australisc­he coach Darren Bisley zou het de kroon op het werk van een schitteren­d seizoen zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium