Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zonder titel geeft die promotie geen voldoening”

Alex Maes wil kloof met Dessel niet zien v erkleinen voor start van de playoffs

- HUGO FRET

Prima weekend werd het voor Beerschot Wilrijk. Na de zege tegen Sprimont volgt eerste achtervolg­er Dessel Sport nog altijd op tien punten. Met nog twee wedstrijde­n in de reguliere competitie te gaan, wil Alexander Maes die voorsprong op de Kempenaars absoluut behouden.

“Al bij al werd het een makkelijke overwinnin­g”, vindt Alexander Maes. “Sprimont kwam amper aan kansen. Het enige doelpunt dat ze scoorden, kwam er door een communicat­iefoutje tussen mij en Jan Van den Bergh. Dat we bij de rust nog op een 1-1 stand bleven steken, kwam doordat we niet bleven voetballen zoals tijdens het openingskw­artier. We dropten iets te snel hoge ballen voor het doel van Sprimont. Na de rust pikten we ons combinatie­voetbal weer op en was de klus nog voor het uur geklaard.”

Was het niet moeilijk om jullie mentaal op te laden, nu de promotie naar eerste klasse B helemaal zeker is?

“Absoluut niet. Toen we het nieuws vernamen, hebben we elkaar proficiat gewenst en dat was het. De competitie is nog lang niet afgelopen. Zonder titel geeft die promotie geen echte voldoening. Dat betekent dus dat zolang Dessel blijft winnen, wij ook moeten blijven winnen. Wij werken al een heel seizoen keihard en dat willen we blijven doen. Onze opdracht blijft dezelfde als die van begin dit seizoen: kampioen spelen. Door dat harde werk ben ik ook een completere voetballer geworden. Mijn grote werkpunt is en blijft mee verdedigen, ook meters achteruit maken en zorgen voor balrecuper­atie bij balverlies. Ook fysiek ben ik veel sterker geworden.”

Dus gaan jullie de rest van het seizoen er nog volledig

voor gaan?

“Tuurlijk. We spelen nog acht matchen, we gaan nog acht keer alles geven. Eerst moeten we in de reguliere competitie nog voorbij Koksijde en Oudenaarde om die voorsprong van tien punten minstens te behouden. Zo kunnen we aan de play-offs beginnen met vijf punten voorsprong. Ook onze tegenstand­ers zullen er een erezaak van maken om tegen Beerschot Wilrijk te winnen. Dessel won recent zeven wedstrijde­n op rij, Virton scoorde liefst negentien doelpunten in hun laatste vier wedstrijde­n. Het zijn dus duidelijk ploegen in vorm, die we niet mogen onderschat­ten. In de playoffs wordt het dan een kwestie van onze eerste twee of drie matchen te winnen en tegen Dessel te bewijzen dat Beerschot Wilrijk wel degelijk de beste ploeg van de reeks is.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Alexander Maes aan de bal tegen Sprimont. “Door al het harde werk dit seizoen, ben ik een completere voetballer geworden.”
FOTO TOM GOYVAERTS Alexander Maes aan de bal tegen Sprimont. “Door al het harde werk dit seizoen, ben ik een completere voetballer geworden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium