Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met onze kern blijft het vreemd dat we de titel niet hebben gepakt”

Joy Van Den Bogerd is opnieuw speelklaar en hoopt op promotie

- (stdr)

Veel uitblinker­s zaterdag bij City Pirates na de 60 zege tegen Diest. Dimitri Nesen en Tristan Dermaut sprongen met elk drie doelpunten nog het meest in het oog, maar ook de pas herstelde Joy Van Den Bogerd speelde een meer dan sterke wedstrijd.

“Ik stond zes weken aan de kant, nadat mijn meniscus was geraakt en ik met een barstje in het onderbeen sukkelde” zegt Van Den Bogerd. “Gelukkig was een operatie niet nodig. Al was het natuurlijk niet plezant om naast de kant te staan. Eigenlijk is het straf dat ik nu alweer paraat ben, ik kon fietsen noch lopen. Maar gelukkig hebben we een geweldige kinesist in Merksem. Die heeft me zes dagen per week zwaar laten afzien. Zo kon ik conditione­el snel weer aanpikken bij de groep.”

Straks in de eindronde hoopt Van den Bogerd weer helemaal topfit te zijn. Al vindt de middenveld­er het nog altijd jammer dat zijn ploeg naast de titel greep. “Tja, met onze kern blijft dat toch een beetje vreemd. Maar in die eerste maanden hebben we het compleet laten afweten. Als we er toen hadden gestaan, waren nu wij en niet Turnhout kampioen geweest. Maar oké, dankzij hun constante seizoen is Turnhout de verdiende kampioen. We moeten het dan maar waarmaken in de eindronde, we moeten laten zien dat ook City Pirates die promotie verdient. Maar zoals Philippe Van Dooren (de sportief manager van City Pirates, red.) vorige week al zei: veel zal afhangen van de loting. Spelen we thuis of uit? Dat maakt toch een verschil, al moet City Pirates eigenlijk gewoon overal zijn stempel kunnen drukken, zeker met deze ploeg. Thuis moet het voetballen­d gebeuren, buitenshui­s vooral op mentalitei­t. Iedereen bij ons snakt echt naar een stap hogerop, ook ik. We gaan er alles aan doen en geloven er ook in. Maar nu eerst een weekje rust nemen (lacht).”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium