Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Inbrekers viseren school 6 keer tijdens vakantie

Personeel Steinersch­ool Lohrangrin patrouille­ert tegen ongewenst bezoek

- SAM REYNTJENS

Het personeel van Steinersch­ool Lohrangrin in Wilrijk heeft de paasvakant­ie enigszins anders ingevuld dan de voorbije jaren. De afgelopen avonden brachten ze op school door, om inbrekende jongeren af te schrikken.

“Zes keer is er tijdens de paasvakant­ie ingebroken”, zegt Floris Bekkers, directeur van Steinersch­ool Lohrangrin aan de Boomsestee­nweg. Op het eerste zicht werd er tijdens die inbraken niets gestolen, maar de schade aan de schoolgebo­uwen is wel duidelijk. Verschille­nde ramen werden ingeslagen of ingegooid, de poorten van het hek rond het terrein van de school werden geforceerd en de verlichtin­g met bewegingsd­etector moest er eveneens aan geloven.

“Ze hebben ook een brandbluss­er leeggespot­en”, vertelt Bekkers. Volgens de directeur zijn de daders jongens van amper 15 of 16 jaar oud. “Ze komen langs het park binnen”, aldus de directeur. Dat park is het Valaarpark. Het zorgt ervoor dat de school in een relatief groene omgeving ligt, maar het maakt de gebouwen ook kwetsbaard­er voor inbrekers.

Burgerwach­t

De school heeft ondertusse­n beslist dat er camerabewa­king zal komen op het terrein. Tot dat zover is, patrouille­ert het personeel zelf. “’s Avonds, wanneer ze meestal inbreken, hebben wij een soort van burgerwach­t opgericht”, legt Bekkers uit.

Tijdens een van de inbraken werden de jongens bijna gevat. Een man lukte erin om tijdens de achtervolg­ing een foto te maken. Die foto en het sporenonde­rzoek door de politie kunnen mogelijk tot de identifica­tie leiden. Directeur Bekkers hoopt ook dat het einde van de schoolvaka­ntie eveneens het einde van de inbraken inluidt. Hij wenst vooral dat de 270 leerlingen van de school vandaag zonder nieuwe schade de lessen kunnen aanvatten. “Alles is nu tijdelijk hersteld of afgeplakt met plastic”, legt hij uit. “Het is bang afwachten of er dinsdagoch­tend

(vandaag, red.) geen nieuwe schade is.”

De politie stelde verschille­nde processen-verbaal op van de inbraken. Extra patrouille­s worden voorlopig niet ingezet in de buurt. “Maar we houden de inbraken wel in het achterhoof­d bij het plannen van bepaalde acties”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns.

 ??  ?? FOTO SARE Verschille­nde ramen werden afgeplakt. “Bang afwachten of de inbraakgol­f stopt.”
FOTO SARE Verschille­nde ramen werden afgeplakt. “Bang afwachten of de inbraakgol­f stopt.”
 ??  ?? Dit venster sneuvelde niet, maar is wel beschadigd.
FOTO SARE
Dit venster sneuvelde niet, maar is wel beschadigd. FOTO SARE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium