Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wilde achtervolg­ing stopt aan stadion

-

Berchem

De politie is op zoek naar de man die zaterdag met een rotvaart wegscheurd­e op de Antwerpse Ring. Het gaat om een man die geseind stond als verdachte in een drugsdossi­er.

Een ploeg van de federale wegpolitie merkte zaterdagmi­ddag op de snelweg een verdachte wagen op. Toen de bestuurder van de auto, een gehuurde Mercedes C63 AMG, op zijn beurt de politiemen­sen in het vizier kreeg, versnelde hij een eerste keer. De inspecteur­s duwden het gaspedaal van hun anonieme BMW in, maar weer versnelde de vluchtende bestuurder. Volgens onze informatie werden op een bepaald ogen- blik snelheden tot 260 kilometer per uur gehaald.

“In Berchem heeft de man de snelweg verlaten”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerd­er van de lokale politie. De Antwerpse politie ging mee achter de vluchtende Mercedes aan. Onderweg zagen ze hoe de man tegen een geparkeerd­e auto reed, maar dat hield hem niet tegen in zijn vlucht.

Te voet gevlucht

Uiteindeli­jk eindigde de waaghalzer­ij op het kruispunt van de Spoorwegst­raat en de Jan de Graefstraa­t in Berchem, op een steenworp van het stadion van Koninklijk Berchem Sport. “Daar is de auto gestopt”, bevestigt Bruyns. “De chauffeur is te voet gevlucht. Hij wordt opgespoord.”

In de achtergela­ten Mercedes zat nog een vrouw. Zij weigerde de politie ook maar iets te vertellen over de identiteit van de chauffeur. Ondertusse­n zouden de speurders al wel weten wie de auto bestuurde. Ze ondervroeg­en de man op wiens naam de auto gehuurd was, die zou de identiteit van de chauffeur hebben opgege- ven.

Volgens onze informatie is de vluchtende bestuurder een bekende in het drugsmilie­u. Hij stond geseind omdat hij als verdachte verhoord moet worden in een onderzoek naar drugshande­l. De man is voorlopig nog voortvluch­tig.

 ?? FOTO RR ?? De chauffeur vluchtte te voet weg nadat de achtervolg­ing tot een einde kwam. Hij wordt nu opgespoord.
FOTO RR De chauffeur vluchtte te voet weg nadat de achtervolg­ing tot een einde kwam. Hij wordt nu opgespoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium