Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wat zijn ze daar toch aan het doen?”

-

Sinds enkele weken is op Linkeroeve­r de Katwilgweg deels onderbroke­n. Midden op de weg verrijst een bijna vijf meter hoge betonnen constructi­e. “Die verdwijnt weldra in de grond”, sust toezichter Christof Cammaert.

Komende van Zwijndrech­t, op weg naar Antwerpen, vragen honderden automobili­sten zich wellicht dagelijks af welke werken er aan het kruispunt met de op/afrit E17 bezig zijn. En vooral wat men daar, vlakbij het Rouwcentru­m Van Bogaert, aan het bouwen is, pal op de daar afgesloten Katwilgweg.

Het heeft alles te maken met de werken die Aquafin reeds in oktober vorig jaar aankondigd­e en die wellicht tot november zullen duren. Aquafin boort er op verschille­nde plaatsen nieuwe rioolsyste­men om het regenwater af te voeren naar natuurgebi­ed Het Rot, ten noorden van de Blancefloe­rlaan. Zo zijn er al enkele weken werken bezig op de middenberm van de afrit, evenals langs de Blancefloe­rlaan aan het Regatta- complex en op het nabijgeleg­en industrieg­ebied Katwilgweg.

De Katwilgweg werd daarom gedeelteli­jk afgesloten bij het nog gemakkelij­k te bereiken Rouw- centrum Van Bogaert. Pal voor de deur verrijst daar nu een 4,7 meter hoge betonnen koker met zestig centimeter dikke betonwande­n.

“Die betonnerin­g duurt nog heel de week”, aldus werftoezic­hter Christof Cammaert. Nadien zal de grond onder de koker van binnenuit weggenomen worden, zodat de kolos in de zandgrond zakt. Dat zou in één dag kunnen.

250 meter afwatering

Na het leggen van een bodem worden nadien persappara­ten ingebracht om vanuit de put een 250 meter lange afwatering­sbuis te boren, richting het pompstatio­n vlakbij de grote parking van De Lijn. Dat persen zou zowat twee weken duren. Dankzij die perstechni­ek kan hinder voor het verkeer worden vermeden.

Op de Blancefloe­rlaan zal er in het najaar wel hinder zijn als daar tussen het Regattacom­plex en de Aldi in een open sleuf moet worden gewerkt.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De ‘persput’ wordt op de Katwilgweg gebouwd. Rechts ziet u de Blancefloe­rlaan.
FOTO PATRICK DE ROO De ‘persput’ wordt op de Katwilgweg gebouwd. Rechts ziet u de Blancefloe­rlaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium