Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Studio 100-baas deelt 50.000 euro uit

- (tdl)

Samen met An Lemmens, Véronique Leysen en de luisteraar­s van Qmusic mag Studio 100baas Hans Bourlon (55) in mei 50.000 euro uitdelen. Het gaat om ‘Plezante Premies’ waarmee de radiozende­r projecten beloont die het leven aangenamer maken.

Een website met schoenen voor vrouwen met grote voeten: het is een van de projecten die vorig jaar geld kregen van Qmusic. Meer dan 2.000 luisteraar­s dienden een voorstel in voor een Plezante Premie, dit jaar wordt de actie uitgebreid. Een jury van luisteraar­s mag beslissen wie het geld krijgt, met de hulp van drie bekenden: presentatr­ice An Lem- mens, voormalig tv-gezicht Véronique Leysen die onder meer twee koffiebars runt, en Hans Bourlon, die samen met Gert Verhulst Studio 100 leidt.

Respect

Hans Bourlon krijgt geregeld vragen van mensen die geld zoeken voor hun project. “En we proberen elk voorstel te bekijken. Want iedereen die iets onderneemt, verdient respect. Toen Gert Verhulst en ik bij de VRT werkten, bedachten we bijna elke week een nieuw tv-programma. Vaak kregen we gewoon geen antwoord op onze voorstelle­n, wat heel frustreren­d was. Het ergste wat je kunt doen, is een idee negeren. Het ligt voor de hand dat ik de actie van Qmusic steun. Ik hoop op voorstelle­n die creatief zijn, haalbaar én verbindend. Het kan nooit kwaad om de wereld een klein beetje beter te maken.”

Luisteraar­s kunnen vanaf vandaag voorstelle­n indienen en zich inschrijve­n als jurylid via Qmusic.be en de Q-app. Hans Bourlon geeft vandaag meer uitleg in de ochtendsho­w van Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen.

 ?? FOTO WAS ?? Hans Bourlon: “Het kan nooit kwaad om de wereld een klein beetje beter te maken.”
FOTO WAS Hans Bourlon: “Het kan nooit kwaad om de wereld een klein beetje beter te maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium