Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Standardfa­ns dromen van Conceiçao als coach

-

Aleksandar Jankovic is na de tegenvalle­nde resultaten niet langer de trainer van Standard. De 44-jarige Serviër volgde begin september na vijf speeldagen Yannick Ferrera op, die hem op zijn beurt verving bij KV Mechelen. De Rouches moeten dus alweer op zoek naar een nieuwe coach, hun zevende al in dik drie jaar tijd. Ze willen een ervaren coach die staat voor discipline.

Peter Maes liet onlangs op TV Limburg weten open te staan voor Standard, maar in Luik wordt die piste halsstarri­g ontkend. Ook Frank Vercautere­n wordt als kandidaat opgeworpen. Die is ook vrij, maar zei altijd al dat een terugkeer naar België geen prioriteit is. Hij weigerde onlangs een voorstel als bondscoach van Ivoorkust, maar gaf aan dat hij liefst in Frankrijk of Enge- land aan de slag zou willen.

De Rouches zoeken alleszins een trainer die de wispelturi­ge kleedkamer naam zijn hand kan zetten. Sportief directeur Olivier Renard ontkende vrijdag wel nog contacten met de twee bovenstaan­de coaches, maar hij had zelf ook liefst gehad dat Jankovic kon blijven.

Bij de Luikse supporters is Sergio Conceiçao dan weer heel populair. De Portugees, in 2006 als Standard-speler winnaar van de Gouden Schoen, is evenwel naam aan het maken bij Nantes en lijkt daar niet meteen te zullen vertrekken. Bovendien is hij duur.

Eric Gerets (met pensioen) en Michel Preud’homme (Club Brugge) zijn eveneens onhaalbaar, waardoor Standard ook in het buitenland speurt.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Jankovic: al weg bij Standard.
FOTO ISOSPORT Jankovic: al weg bij Standard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium