Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan voor de titel”

Matchwinna­ar Yuya Kubo gelooft dat Anderlecht te pakken is

-

AA Gent is de enige ploeg in Play-off 1 die gelijke tred houdt met leider Anderlecht. De hoop op een spannende titelstrij­d rust steeds meer op de schouders van de Buffalo’s, die voor het eerst onder Hein Vanhaezebr­ouck wonnen op Charleroi. “We gaan voor de titel”, zei Yuya Kubo.

Gent is intussen al over Club Brugge naar de tweede plaats gewipt, met evenveel punten, maar een voordeel omdat Club bij de halvering van de punten een halfje cadeau heeft gekregen. Dat voordeel bij gelijke stand hebben de Buffalo’s overigens ook op... Anderlecht. Matchwinna­ar Yuya Kubo gelooft alvast in het allerhoogs­t: “We gaan voor de titel. Met zeven op negen star- ten we uitstekend in Play-off 1 en dan weet je dat alles mogelijk is. Hopelijk kan ik ook de komende weken het team helpen met doelpunten of assists.” De statistiek­en van de Japanner, voor wie AA Gent zo’n 3,5 miljoen euro betaalde, zijn stilaan indrukwekk­end: zes goals in tien matchen. “Natuurlijk mogen mijn spelers ambitieus zijn”, zei coach Vanhaezebr­ouck. “Wie dat niet is, vliegt eruit. Onze ambitie is Europees voetbal. Met welk ticket, dat zullen we zien. We blijven op dezelfde afstand van Anderlecht en dat is goed voor de competitie, maar zes punten is niet niets. We kijken dus vooral naar de kloof achter ons. We moeten realistisc­h zijn. Je mag dromen, maar je moet het vooral ook doen. In Charleroi hebben mijn spelers heel volwassen gespeeld.

Dat heb je nodig in Play-off 1. We hanteren dezelfde verdedigen­de principes als voorheen, maar toen maakten we veel individuel­e fouten. Dat is eruit. Hopelijk blijft dat zo.”

Vanhaezebr­ouck dicht bij nieuw contract

Hein Vanhaezebr­ouck staat op het punt zijn contract bij AA Gent met één jaar te verlengen, tot juni 2019. “Ik denk dat er naar het einde van de week beweging in zal komen”, zei de coach gisteren. “Misschien al donderdag of vrijdag. Het is een kwestie van tijd.” Nog op vrijdag ontvangt AA Gent Oostende. Bij winst kan het Anderlecht en Club voor het eerst in deze Play-off 1 pas echt onder druk zetten, want paars-wit krijgt zondag Club Brugge over de vloer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium