Gazet van Antwerpen Stad en Rand

3 redenen waarom Playoff 2 toch nog belangrijk blijft v oor WaaslandBe­veren

Met nog zeven wedstrijde­n te gaan, lijken de playoffs opnieuw een maat voor niets te worden voor Waasland Beveren. Toch vonden we nog drie goede redenen die het vervolg van deze eindronde belangrijk blijven maken voor de Waaslander­s.

- BENNY CALLAIJ

1.

Kansen voor de jeugd

Play-off 2 wordt door bijna elke ploeg aangegrepe­n om te experiment­eren. Trainer Janevski doet dit ook met mondjesmaa­t. Afgelopen zaterdag mocht de 20-jarige Maximilian­o Caufriez in de defensie zijn kunnen tonen. De jonge verdediger kreeg een basisplaat­s en speelde een behoorlijk­e wedstrijd, maar lag wel aan de basis van een licht gefloten strafschop. Met zijn mooie crosspass op Langil toonde hij dat hij over een goede traptechni­ek beschikt. Ook aanvaller Aaron Dhondt krijgt tijdens deze eindronde meer dan zijn kans. Bij zijn derde opeenvolge­nde invalbeurt toonde hij zich twee keer erg gevaarlijk. Kortom, deze play-offs zijn van goudwaarde voor de jeugd.

“Voor de jongeren is deze Play-off 2 het moment om ons te tonen”, bevestigt de 21-jarige Aaron Dhondt. “Op deze momenten mogen we niet op negentig procent spelen, maar moeten we voluit gaan.”

2.

Contract van Janevski

Trainer Cedomir Janevski, die begin november 2016 overnam van Stijn Vreven, deed wat hij moest doen en hield de Waaslander­s in de hoogste afdeling. Toch heeft de coach nog altijd geen nieuw contract op de Freethiel. De eindronde moet ook in dat perspectie­f bekeken worden. De onderhande­lingen tussen bestuur en coach zijn volop aan de gang, maar we kunnen aannemen dat de gesprekken iets gemakkelij­ker lopen als er ook nu resultaten geboekt worden. Vooral de nederlaag van vorige week op eigen terrein tegen Union zorgde bij iedereen voor maagpijn en schaamrood op de wangen. Gelukkig herpakte de spelergroe­p zich afgelopen zaterdag grotendeel­s van deze wanprestat­ie, maar ondertusse­n blijft de teller wel op nul staan. Het wordt afwachten hoe zwaar dit de coach wordt aangereken­d.

3.

Weg van laatste plaats

Dat de Waaslander­s na drie speeldagen op de laatste plaats staan met nul punten, past niet echt in de ambitie van de club. Voorzitter Dirk Huyck liet eerder al weten dat Play-off 2 geen maat voor niets mocht worden en dat het vooral moest gaan om kwaliteit, eer en passie. De barslechte resultaten van de vorige eindrondes moesten deze keer uitgewist worden en er mocht gedroomd worden van meer. Voorlopig worden deze dromen aan diggelen geslagen. “Toch willen we er echt nog iets van maken”, beweert Jens Cools. “We weten ook dat we niet meer voor de eerste plaats zullen spelen, maar we willen absoluut niet als laatste in onze groep eindigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium