Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Playoff 2 is ook v oor Genkse invallers een speeltuin

Albert Stuivenber­g kan op beide oren slapen. Ook zijn bankzitter­s staan scherp. Zeven van hen stonden in Kortrijk aan de aftrap en - cliché - speelden op hun paasbest. Kortrijk was een simpele speelbal en ontsnapte aan veel zwaardere cijfers. Playoff 2 is

-

Negen op negen, twee uitzeges, een doelsaldo van acht tegen nul. Commentaar overbodig. Week na week wordt onderstree­pt dat dit Genk in Play-off 2 amper weerstand ondervindt. In het vooruitzic­ht van de komst van Celta de Vigo kon Stuivenber­g het zich zelfs veroorlove­n om zeven van zijn ‘vaste waarden’ rust te gunnen of te laten herstellen van kleine ongemakken. Het deed geen afbreuk aan het spelniveau. Kortrijk werd opgepeuzel­d. “Ik had er alle vertrouwen in”, zei de Genkse coach na afloop. “Ik zie die jongens dagelijks bezig op training. Ze stuwen elkaars niveau omhoog. Nu weet ik dat het ook in de wedstrijde­n goed zit. Ik bracht zeven andere spelers. Je zag het: ze kennen allemaal onze principes en onze manier van spelen. Bo- vendien is iedereen topfit, anders kan je zo’n prestatie niet neerzetten.”

Siebe Schrijvers, zondag in de rol van Pozuelo, bevestigde die woorden: “De coach had er op voorhand op gehamerd dat onze kern uit 31 jongens bestaat die aanspraak kunnen maken op een basisplaat­s. Ik denk dat we dat hier bevestigd hebben. De coach deed zeven wissels, maar van de eerste tot de laatste seconde was iedereen scherp. We voetbalden heel offensief, zelf heb ik me nog eens kunnen uitleven op mijn favoriete positie. Het doel was: de keuzes van de coach bemoeilijk­en. Daar zijn we met glans in geslaagd.”

Standaards­ituaties

Voetballen met de beloften, het is niet de favoriete bezigheid van Schrijvers en zijn kompanen van zondag. “Maar je ziet wel dat die matchen hun vruchten afwerpen. Net als de vele partijtjes elf tegen elf op training. Daarin maken wij het de normale startelf traditione­el heel moeilijk. Het niveau is altijd heel hoog. Dat zag je hier in Kortrijk terug.”

Eén minpuntje nochtans. Veldgoals vielen er niet in het Guldenspor­enstadion. Wel drie treffers uit standaards­ituaties. “We hadden het inderdaad verschille­nde keren beter kunnen uit- spelen”, gaf Schrijvers toe. “Zelf blijf ik steken op één assist, dat hadden er meer kunnen zijn. Maar goed, stilstaand­e fases maken deel uit van het spel.”

Dat zag ook Stuivenber­g: “We hadden tal van mogelijkhe­den om de wedstrijd te beslissen met veldgoals. Kansen creëerden we bij de vleet. Toch scoorden we enkel uit stilstaand­e fases. Daaraan zie je hoe belangrijk die zijn. Ik onthoud vooral dat ik op iedereen kan rekenen. Een fijne vaststelli­ng voor een coach.”

Kortrijk zoekt nieuwe coach

De zestiende nederlaag - waarvan de achtste in eigen huis - lijkt de nederlaag te veel te worden voor Kortrijkco­ach Karim Belhocine. Na de 0-3 tegen een veredeld B-elftal van Genk wordt de Franse Algerijn deze week normaliter de deur gewezen. Kortrijk hoopt deze week al een opvolger aan te stellen. Er wordt nog steeds gehoopt op Besnik Hasi, maar de Kosovaar lijkt zijn ambities hoger te leggen. Ook de naam van Philippe Clement blijft vallen. Glen De Boeck zou niet op de shortlist staan. “Deze week zouden we graag de gesprekken afronden”, aldus algemeen manager Leterme. Vrij vertaald: einde verhaal voor Belhocine dus. (rco, jve, fbu, jug)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Siebe Schrijvers speelde een meer dan degelijke wedstrijd. Hij gaf de assist voor het derde doelpunt.
FOTO PHOTO NEWS Siebe Schrijvers speelde een meer dan degelijke wedstrijd. Hij gaf de assist voor het derde doelpunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium