Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De schreeuw van Kompany

Cityaanvoe­rder bekroont vijfsterre­nprestatie met eerste goal in 20 maanden

-

Vincent Kompany lijkt helemaal terug bij Manchester City. De verdediger scoorde zaterdag tegen Southampto­n niet alleen zijn eerste goal sinds augustus 2015, hij speelde zijn beste wedstrijd in maanden.

Scherp in de duels, secuur in de passing: Kompany leverde een vijfsterre­nprestatie af in de thuiswedst­rijd tegen Southampto­n. Na zijn kopbalgoal schreeuwde hij zijn frustratie­s van de voorbije maanden van zich af en ging hij vieren met de uitzinnige City-fans.

“Ik ben blij dat ik de fans eindelijk weer iets kan teruggeven”, zei Kompany na de wedstrijd. “Ik heb donkere dagen gekend, maar als ik mezelf één compliment mag geven, dan is het dat ik altijd op het positieve ben blijven focussen. Ik zou vijftien jaar hebben willen werken om een moment als dit te beleven.”

Kompany scoorde na een corner, waarbij hij te veel ruimte kreeg en Southamp- ton-doelman Forster ook niet helemaal vrijuit ging. Maar meer nog dan zijn doelpunt was het zijn algehele prestatie die lof verdiende. Voor een speler die slechts in 21 van de laatste 102 wedstrijde­n van City startte, kwam Kompany opvallend scherp voor de dag. Hij was samen met Kevin De Bruyne – goed voor twee assists – een van de beste spelers. City hield voor het eerst zijn netten schoon sinds 11 maart.

Coach Pep Guardiola moet zijn weinige haren willen uittrekken als hij ziet wat voor een speler hij dit seizoen heeft gemist. “Elke trainer die Vincent Kompany onder zijn hoede had, weet hoe belangrijk hij is”, zei Guardiola. “Hopelijk kan hij nu fit blijven. Ik wil hem graag elke week gebruiken.”

Manchester City speelt zondag in de halve finales van de FA Cup en volgende week donderdag de Manchester Derby tegen United.

Twee matchen per week?

“We hebben het geluk dat we een brede kern hebben”, ontweek Kompany de vraag of hij een reeks van twee wedstrijde­n per week aankan. “Waar ik fysiek ben, speelt geen rol. Ik weet wat ik moet doen om dit soort wedstrijde­n te spelen. Het draait om zelfvertro­uwen en ervaring om na een blessure op dit niveau terug te komen. Toen ik 20 was, was me dat waarschijn­lijk niet gelukt.”

 ?? FOTO ISOPIX ?? Kompany is door het dolle heen.
FOTO ISOPIX Kompany is door het dolle heen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium