Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Carrasco flitst weer

- DAVID VAN DEN BROECK

De beste schutter van Atletico Madrid na Griezmann? Yannick Carrasco. Net op tijd weer in bloedvorm mag de 23jarige Rode Duivel zich vanavond naar de halve finale van de Champions League counteren.

De Spaanse titelstrij­d gaat al een tijdje tussen Barcelona en Real Madrid, dat drie punten én een inhaalmatc­h extra telt. Iedereen kijkt alweer reikhalzen­d uit naar de Clasico van zondag, in Bernabeu. Helaas voor Atletico Madrid, dat te laat aan zijn inhaalbewe­ging is begonnen. Ondanks een 20 op 24 moet het focussen op de derde plaats.

Maar Los Rojiblanco­s zitten dus wel in bloedvorm en die komt hen vanavond in de kwartfinal­es van de Champions League van pas. De verliezend finalist van 2014 en 2016 trekt naar Leicester met een 1-0 uit de heenmatch op zak. Een ideale uitgangspo­sitie om de Foxes in het King Power Stadium op hun eigen sterkte te kloppen: de counter. Yannick Carrasco ligt mee op de loer.

Gemiste penalty Zaterdag, in het eigen Vicente Calderon, was het alvast zijn avondje. Met twee knappe treffers loodste de 23-jarige Rode Duivel Atletico naar een simpele zege tegen Osasuna. Op het halfuur kwam hij vanaf links – zijn favoriete positie – naar binnen, schakelde hij zijn mannetje - Causic - uit en trapte hij laag in de korte hoek. Vintage Carrasco. Vlak na rust minder vintage: hij kopte een voorzet van Gaitan zowaar genadeloos in doel. In de slotminuut kon hij zijn hattrick vervolledi­gen, maar faalde hij vanaf de stip. Ach, het was al 3-0. Seconden later miste ploegmaat Thomas óók een penalty.

Voor Carrasco waren het goals nummer dertien en veertien. Zijn trefzekers­te seizoen was het sowieso al – zijn vorig record stond op acht – maar sinds zaterdag is hij ook de op een na beste schutter van de club. Antoine Griezmann is ongenaakba­ar met zijn 24 goals, maar de Belg staat nu dus tweede in het lijstje. Hij is overigens de vaakst ingezette pion van Diego Simeone dit seizoen – 45 keer trad hij al aan.

Het was al vóór de match tegen Osasuna, eerder deze maand, dat Simeone de loftrompet stak voor Carrasco. El Cholo benadrukte wat voor een knappe evolutie de winger heeft doorgemaak­t. “Sinds zijn komst (in juli

2015, red.) heeft hij zich enorm ontwikkeld”, zei hij. “Dat hij een speler is met talenten die anderen niet hebben - snelheid, een actie één tegen één, een goed afstandssc­hot - wisten we al. Maar in vergelijki­ng met vorig seizoen scoort hij nu meer, geeft hij meer assists, speelt hij constanter, met meer intensitei­t ook, en is hij sterker in de balrecuper­atie. Zo willen we het zien.”

Interesse Man U?

En zo zien ze het ook in Engeland. Volgens

Don Balon wil José Mourinho niet alleen Griezmann en Atletico-doelman Jan Oblak naar Manchester United halen, maar staat ook Carrasco hoog op de lijst. Al lang vergeten zijn dus de incidentje­s van begin dit jaar. Zo trapte een misnoegde Carrasco eind januari nog een flesje water weg na een wissel. Zijn prestaties waren minder, zijn relatie met Simeone leek even vertroebel­d. Maar als er al problemen waren, dan zijn die nu weer van de baan. Net op tijd groeit hij weer naar zijn topvorm. Rekent Atletico af met Leicester, dan staat het weer een stap dichter bij een nieuwe finale. En dan kan Carrasco daarin net als vorig jaar knallen.

 ??  ?? FOTO AFP
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium