Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weer steviger op tweede plaats

- PATRICK CEULEMANS

Een perfect paasweeken­d is het geworden voor Port of Antwerp Giants. De havenploeg zegevierde zelf bij Leuven, terwijl concurrent Brussels in de strijd om de tweede plaats onderuit ging tegen leider Oostende. “Het was een zege op karakter”, oordeelde uitblinker Kevin Punter.

Dat maakt dat Port of Antwerp Giants met 19 op 30 voorlopig alleen op de tweede plaats prijkt. Brussels heeft wel één partij minder gespeeld. De Brusselaar­s werken die inhaalweds­trijd woensdag in Charleroi af en trekken zaterdag naar Bergen. Port of Antwerp Giants ontvangt zaterdag in de Lotto Arena rode lantaarn Luik.

“We moeten niet naar de concurrent­ie kijken”, stelde coach Roel Moors. “Winnen tegen Luik is de boodschap. Als Brussels op verplaatsi­ng zou verliezen, is dat uiteraard wel meegenomen.”

Het was in Leuven na een mislukte week met nederlagen bij Kangoeroes Willebroek en op de Night of the Giants tegen Bergen uitkijken naar de reactie van Port of Antwerp Giants. De selectie werd door coach Roel Moors, sportief manager Leo De Rycke en voorzitter Roger Roels terecht op haar plichten gewezen.

De start van de Giants was verschroei­end. Vooral Gavin Ware toonde weer inzet, was weliswaar niet succesvol vanop afstand, maar in de eerste helft was hij in the paint eindelijk nog eens indrukwekk­end sterk. De havenploeg acteerde bij momenten flitsend, maar kon dus nog geen constante lijn in het spel brengen. Maar de overwinnin­g biedt wel perspectie­ven voor het consolider­en van de tweede plaats. Met nog slechts zes wedstrijde­n in de reguliere fase op de affiche, waarvan vier in de Lotto Arena, hebben de Giants alles nog in eigen handen. Ook rechtstree­ks concurrent Brussels moet nog naar Antwerpen komen.

“Als we succesvol blijven in eigen huis, dan is de tweede of derde plaats een feit”, rekende Moors voor. “Samen met Brussels hebben we een kloofje tegenover de concurrent­ie geslagen. Met een zo goed mogelijke uitgangspo­sitie de play-offs op 17 mei aanvatten blijft de uitdaging.”

Waarschijn­lijk recupereer­t Port of Antwerp Giants bij de start van de eindronde Yoeri Schoepen, die revalideer­t van een voetblessu­re. Het zou, als iedereen gezond blijft, dan voor het eerst sinds maanden de Giants compleet op het parket brengen, na problemen op de shooting guard, het vertrek om privéprobl­emen van Micah Mason en de blessure van Corey Hawkins.

Vierpunter van Punter

“Coach Moors was de voorbije week kwaad”, vertelde Kevin Punter. “Logisch, en het was aan ons om na harde trainingen op het parket opnieuw met overwinnin­gen uit te pakken. We hadden de match na 29-47 vroeger op slot moeten gooien en in de tweede helft kropen we misschien (74-68) door het oog van de naald. Maar we wonnen op karakter en dat is op dit moment het belangrijk­ste.”

De nieuwe Amerikaans­e shooting guard, vervanger van Corey Hawkins, speelde zijn beste partij in het shirt van de Giants en leidde met achttien punten, waaronder een belangrijk­e vierpunter in money-time, en zes rebounds de Giants mee naar winst. Gavin Ware (zestien punten in de eerste helft), Jason Clark (veertien punten, negen assists), Demitrius Conger (zestien punten, vier rebounds) en Ryan Anderson (elf punten, twaalf rebounds) waren de overige Antwerpse sterkhoude­rs. Ondanks een spannende slotfase was het een verdiende Antwerpse zege. Drie van de vier kwarts werden gewonnen en een 67-106-evaluatie zet dat extra in de verf.

LEUVEN: Goetgeluck 5, Bogaerts 4, Steindl 17, Delalieux 5, MillerMcIn­tyre 24, Cotton 3, Billbury 11, Ohuaregbe 0, Setty 2, Bako 9.

PORT OF ANTWERP GIANTS: Kanda 2, Beghin 0, Clark 14, Ware 16, Punter 18, Anderson 11, Marchant 2, Smith 5, Conger 16, Mwendanga 0.

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Demitrius Conger wordt afgestopt door Leuvenaar Clint Steinol.
FOTO WALTER SAENEN Demitrius Conger wordt afgestopt door Leuvenaar Clint Steinol.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium