Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onmondig Kangoeroes zwaar onderuit in Ber gen

-

Kangoeroes Willebroek ging in de Mons Arena zwaar onderuit en prijkt nu samen met Okapi Aalstar op een gedeelde vierde plaats. Zaterdag komt Leuven naar De Schalk in Willebroek en moeten de Kangoeroes winnen om een goede uitgangspo­sitie richting play-offs niet in gevaar te laten komen.

Met een herstelde Anthony Chada trok- ken de Kangoeroes richting Bergen. Tegen de toekomstig­e club van coach Daniel Goethals pakte de Rupelploeg dus met een snertprest­atie uit.

Alleen in de eerste vijf minuten (8-8) kon Willebroek mee met de thuisploeg. Daarna moest het al snel de rol lossen. Na het eerste kwart (18-10) herpakten de Kangoeroes zich offensief in het tweede schuifje (21-19), maar een slechte shotselect­ie (twee op achttien driepunter­s!) zorgde ervoor dat de bezoekers nooit aan- sluiting konden maken. In defense werden afspraken onvoldoend­e nageleefd en werd zonder punch gespeeld.

Geen beterschap na de rust en er was tegen een vinnig Bergen, zonder Lionel Bosco (kuit), te weinig karakter bij Kangoeroes, dat bovendien de balverliez­en (19) bleef opstapelen. Bergen speelde, na de knappe overwinnin­g in het Sportpalei­s op de Night of the Giants, met veel vertrouwen en duwde het gaspedaal via Delano Demps (tien op dertien shots), Garlon Green, Idris Lasisi en Alexandru Olah verder in. Met een 63-40-stand na drie kwarts was de wedstrijd dan ook gespeeld. Bergen roteerde vlot verder en bovendien kwam ook iedereen tot scoren, een schril contrast met Kangoeroes Willebroek.

BERGEN: Demps 22, Lasisi 9, Cage 5, Olah 11, Mann 9, Green 12, Gorgemans 15, Sainsbury 9, Van Caeneghem 2, Houdart 2, Buysse 1, Mortant 4.

KANGOEROES WILLEBROEK: Oveneke 3, Donkor 5, Channels 7, Badji 16, Williams 0, Chada 10, Deroover 0, François 0, Henry 16, Bogaerts 0.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium