Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons plaatst zich voor Final Four van Euro Hockey League

Dragons heeft zich geplaatst voor de Final Four van de Euro Hockey League. Die eindstrijd wordt tijdens het weekend van 3 en 4 juni in Brasschaat afgewerkt.

-

Vrijdag toonden de Brasschate­naren zich in de achtste finales iets sterker dan Racing (2-1). Het was doelman Loïc Van Doren die zijn team in het laatste kwart overeind hield. In de kwartfinal­es had Dragons aan een sterk tweede kwart voldoende om Racing Club de France opzij te zetten. Met doelpunten van Thomas Briels (2), Alexander Hendrickx (2) en Florent Van Aubel (1) nam Dragons de maat van de Fransen.

“De eindstrijd is binnen”, reageerde Alexander Hendrickx na de 5-1-zege tegen het Franse team. “Ik ben erin geslaagd mijn eerste twee doelpunten te scoren in de EHL. Maar dat is natuurlijk ondergesch­ikt aan de twee zeges. Tegen Racing Brussel wisten we dat we het moeilijk zouden krijgen. De laatste zeven minuten zetten zij alles op alles en dan was het voor ons pompen of verzuipen. Wie ook de tegenstand­er werd in de kwartfinal­es, dat zou hoe dan ook mak- kelijker zijn. We hebben die wedstrijd verstandig aangepakt.”

Dragons ontmoet nu op zaterdag 3 juni in de halve finales het Duitse Rot-Weiss Keulen.

“Dat beschikt over enkele heel sterke Duitse internatio­nals”, aldus Hendrickx. “We kennen hen redelijk goed en het is duidelijk dat we top zullen moeten zijn om de finale te bereiken. Maar die laatste twee wedstrijde­n worden bij ons gespeeld en dan moeten we toch iets meer kunnen. Het vertrouwen is er. De competitie verloopt ook volgens plan. We moeten het nu nog afmaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium