Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boeckenber­g herpakt zich moeizaam

-

Titelverde­diger Boeckenber­g heeft de hervatting van de veldcompet­itie ingezet met een overwinnin­g. Die kwam tegen Scaldis wel moeizaam tot stand, met 1413 als eindstand. Door deze winst wipt Boeckenber­g over Meeuwen naar de zesde plaats.

Met twee competitie­wedstrijde­n en de halve finale van de Beker van België heeft Boeckenber­g deze week een zwaar programma, met een thuiswedst­rijd op Paasdag tegen Scaldis, een verplaatsi­ng woensdag naar Floriant en vrijdag de halve finale van de beker.

Boeckenber­gcoach Luc Tossens krijgt toekomstge­richt een steuntje in de rug. Clubvoorzi­tter Frank De Schrijver: “We hebben Rudy Ramaekers tot technisch directeur benoemd. Hij zal instaan voor de voorbereid­ing op en de coördinati­e van de doorstromi­ng van onze talentvoll­e jeugd naar de Topgroep en andere senioreste­ams, dit in nauw overleg met de betrokken trainers/ coaches, cel Topkorfbal en cel Jeugd.”

“Het was een moeilijke wedstrijd tegen Scaldis”, zei Tossens. “Een schrale noordooste­nwind bevorderde zeker het spel niet. We hadden de hele eerste helft de wedstrijd wel onder controle, met aan de rust een 9-6voorspron­g. Maar zoals wel vaker gebeurt vierden we tijdens de tweede helft de teugels wat en zo kwam Scaldis onder impuls van Johan Olaerts weer langszij (9-9). Van dan af was het nagelbijte­n voor de supporters.”

Scaldis ging driemaal over Boeckenber­g, maar telkens kwam de thuisploeg weer opzetten. Bij een 12-13-stand scoorde Korfbalste­r van het Jaar Nikki Schilders uit vrijworp 13-13 waarna Jesse De Bremaeker bewees niet alleen een goed afwerkende spits te zijn maar ook een verbeten strijdende clubspeler. Hij nam met een verre kanjer zijn vijfde en winnende doelpunt voor zijn rekening. “Dat was nodig, vooral dan voor de club, want het zag er niet zo rooskleuri­g uit.”

Brons voor Belgische U19

Klinkende overwinnin­gen tijdens de voorrondew­edstrijden van het officieuze WK voor U19. Maar in de halve finale verloren de Belgen met 13-14 van het Chinese Taipei. De wedstrijd voor de derde plaats tegen Tsjechië wonnen ze met 15-7.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium