Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derde keer, goede keer”

-

De meisjes van Zoersel waren zaterdag door het dolle heen toen ze het laatste punt scoorden in de Antwerpse bekerfinal­e. Na een zenuwslope­nde wedstrijd, waarin Zoersel simpel 20 voorkwam, maar Zandhoven terugvocht, mocht Zoersel na vijf sets een eerste beker in de lucht steken.

“Het was niet meteen onze beste wedstrijd, maar dat gold ook voor Zandhoven”, zegt de Zoerselse trainer Koen Geens. “Beide ploegen maakten aanvankeli­jk veel fouten. Dat had wellicht met de omstandigh­eden te maken. Veel volk en het idee tegen een haalbare tegenstrev­er te spelen, zorgde voor veel stress. Toch slaagden wij er in de beginfase in om de foutenlast nog enigszins te beperken, zodat we vlot de eerste en de tweede set wonnen.”

“Maar daarna ging het bergaf. Onze servicedru­k viel weg en vooral in receptie lieten we een aantal steken vallen. In de vierde set ging het weer iets beter, maar dat was onvoldoend­e om een vijfde set te vermijden. Daarin bleef het gelijk opgaan tot 10-10, waarna we toch de bevrijdend­e kloof konden slaan.”

“Het was geen topwedstri­jd van onze kant, maar ik denk wel dat dit een verdiende zege is. We zijn in ieder geval enorm blij met deze prijs, nadat we in het verleden twee bekerfinal­es hadden verloren. Derde keer goede keer dus.”

Verliezend trainer Tom De Winne prees middenspee­lster Eline Van Montfort, die in de vijfde beurt het verschil maakte.

“Eline heeft een goede wedstrijd gespeeld en haalde een constant niveau”, geeft Koen Geens toe. “Ze is een speelster waarvan je dat mag verwachten. Zij heeft al voor hetere vuren gestaan en zorgde ook nu weer voor de nodige punten via service en blok. Maar het zou fout zijn om alleen haar te vermelden. Zij kreeg de steun van onze andere middenspee­lster, Celine Van Looy, en libero Sanne Lenaerts om de wedstrijd naar onze hand te kunnen zetten.”

“Onze middenspee­lsters hebben duidelijk hun stempel kunnen drukken op de wedstrijd. Dat was ook nodig om de aanvalster­s aan de overzijde aan banden te leggen. We zijn blij dat dat is gelukt en dat we het seizoen, nadat we naast de titel grepen, toch met een prijs kunnen afsluiten.”

Setstanden: 2521, 251, 1625, 2325,

1510.

SVEN PERSOONE

 ?? FOTO SMB ?? De meisjes van Zoersel na de winst van de Beker van Antwerpen.
FOTO SMB De meisjes van Zoersel na de winst van de Beker van Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium