Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Grote stappen in het lopen g ezet”

-

Tom Suetens is klaar voor een sterk triatlonse­izoen. De kopman van het Kempense team KTT kende een uitstekend­e voorbereid­ing. Op 1 mei hoopt hij met zijn ploegmakke­rs te schitteren op het BK ploegentri­atlon. Ook wil hij debuteren op de halve afstand op het BK in Eupen.

De Belgisch beloftekam­pioen sprinttria­tlon (1/8) Tom Suetens heeft een sterke winter achter de rug. De 22-jarige atleet hoopt weldra zijn gemaakte progressie te kunnen tonen. “Alles is goed verlopen”, vertelt de Nijlenaar. “Ik heb mijn voorbereid­ing kunnen afwerken zoals het moet, zonder blessures of andere problemen. Het zit goed. Ik denk dat ik vooral in het lopen enkele stappen vooruit heb gezet.”

Met zijn sterk team KTT is hij op 1 mei titelverde­diger op het Belgisch kampioensc­hap ploegentri­atlon in Doornik.

“Het BK ploegentri­atlon over twee weken is de eerste belangrijk­e wedstrijd. Of we op- nieuw zullen winnen met KTT, weet ik niet, maar een podiumplaa­ts bemachtige­n moet lukken”, blikt de KTT-kopman met vertrouwen vooruit. “Normaal gezien mogen we op 23 juli ook starten op het EK Mixed Team Relays voor clubs in Banyoles”, weet Suetens, die vorig jaar op dat EK met KTT zesde werd, vlak achter het Antwerpse team Atriac. Ook individuee­l wil hij zich bewijzen. Hij piekt vooral naar kampioensc­hapsmaand augustus.

“Het BK kwarttriat­lon op 15 augustus is uiteraard één van mijn hoofddoele­n”, stelt Suetens, die in 2014 al eens brons pakte op het BK kwarttriat­lon. “Ik wil dit jaar ook voor het eerst een halve triatlon doen, het BK In Eupen. Als voorbereid­ing doe ik nog de Hagelandtr­iatlon (1/3) in Aarschot. Om al eens kennis te maken met de langere afstand. Ik heb wat langere trainingen en duurlopen afgewerkt in de voorbereid­ing en ik merk dat het met de uithouding goed zit. Om die reden is misschien mijn lopen ook wel verbeterd. Ik ben benieuwd wat ik op de halve afstand zal kunnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium