Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn tevreden over ons seizoen”

Proost Lier sloot het negende opeenvolge­nde seizoen in eerste nationale af met een nipte 54 overwinnin­g tegen Moeskroen. Het was verre van een eindeseizo­enwedstrij­d, want er werden nog drie rode kaarten getrokken.

-

b

“Voor de rust waren we niet altijd even goed bij de les”, vond assistent-coach Stefan De Smet, die de geschorste coach Bart Schapmans verving. “In de tweede helft deden we het beter. Het was een spannende wedstrijd waarin ook nog een aantal keer rood werd getrokken. Of de rechtstree­kse rode kaart van Mo Kasmi ook terecht was, weet ik niet. In elk geval hebben de toeschouwe­rs nog een aangename match gezien.”

Bart Schapmans, de coach van Proost Lier is best tevreden over de afgelopen competitie.

“We eindigen op de zesde plaats en speelden de halve finale van de Beker van België, dan kan je niet ontevreden zijn”, aldus Schapmans. “Wat moet het dan volgend jaar worden als we beter willen doen? De play-offs spelen en de finale van de beker. Nee, dan kan je alleen maar besluiten dat het zeker niet slecht was.”

Voor de aftrap van de eerste ploeg kroonden de beloften zich tot vice-kampioen van België na een 12-2 zege tegen Moeskroen.

“Toch ook een prestatie die het vermelden waard is. Twee jongens van die ploeg, Nick Van Kort en Vincent Van Endert, stroomden in de loop van het seizoen al door naar de A-kern. Onbelangri­jk vind ik zo'n prestatie niet. Na het ongenaakba­re FT Antwerpen, dat al voor de tiende keer op rij kampioen met zijn beloften is, zijn wij toch maar mooi tweede geëindigd. Dat zegt vooral dat de jeugd in Lier kansen krijgt en die ook grijpt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium