Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het resultaat was niet belangrijk”

De beloften van FT Antwerpen zijn er vrijdagavo­nd net niet in geslaagd om te stunten tegen Roselies, dat in de laatste vijf minuten een 32 achterstan­d omboog in een 35 overwinnin­g. “Ze hebben zich kranig verdedigd”, zegt manager Staf Verbeeck.

-

b

FT Antwerpen liet uiteindeli­jk geen enkele speler van de A-kern aantreden om met een propere lei aan de play-offs te kunnen beginnen. De scholieren speelden hierdoor tegen de beloften van Roselies en wonnen met onwaarschi­jnlijke 20-1 cijfers. De beloften leken die stunt te herhalen tegen de eliteploeg van Roselies en kwamen via El Bouzzaoui, Dahchour en Sabaouni drie keer op voorsprong. In de laatste vijf minuten ging het echter van 3-2 naar 3-5.

“Toch waren we het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg”, vindt manager Staf Verbeeck. “Op het einde van de twee- de helft zakten we er een beetje door, ook al door een aantal dubieuze scheidsrec­hterlijke beslissing­en. Maar goed, het resultaat was niet belangrijk. We wilden vooral eens kijken wat de jongeren in hun mars hadden tegen een tegenstrev­er die in de terugronde veel punten heeft gepakt. Ze hebben zich kranig verdedigd. Bovendien was dit een goede voorbereid­ing op de bekerfinal­e van 1 mei tegen Morlanwelz, dat zich waarschijn­lijk zal versterken met spelers van de eerste ploeg. Wij gaan dat niet doen. Dan was dit een unieke gelegenhei­d om eens te testen.”

Opvallend: Ilias Bachar, de 16-jarige zoon van trainer Karim Bachar, zat voor het eerst op de bank. “Hij heeft samen met Imrane Achalhi (de zoon van Farid Achalhi, de hulpcoach van de beloften, red.) voor het eerst mogen proeven van de beloften. Als cadeau mochten ze op de bank zitten bij de eerste ploeg. Dat was schitteren­d.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium