Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik maak nooit plannen, ik laat de dingen op mij afkomen”

-

Facebookfe­nomeen Jamilla Baidou is al lang geen onbekende meer in medialand. Zaterdag wist ze negenhonde­rd fans te lokken naar de Antwerpse Stadsschou­wburg voor haar eerste liveshow, Foktop.

Sinds haar optreden in de live

b shows van The Voice in 2014 is Jamilla Baidou (24) een hit op Facebook en andere sociale media. Haar grappen, discussies en liedjes bezorgen haar soms meer dan 1.000.000 views en dat blijft niet onopgemerk­t. Begin december 2016 wordt de pagina van Jamilla Baidou offline gehaald. 157.000 volgers weg, honderden filmpjes vervlogen. “Ik heb enorm hard afgezien toen mijn Facebookpr­ofiel verdwenen was”, zegt Jamilla. “Ik heb zelfs even getwijfeld om opnieuw te beginnen, maar echt stoppen kon ik niet. Ik heb misschien nog niet al mijn volgers terug, maar ik mag wel trots zijn dat ik na drie maanden al terug op 95.000 volgers zit.”

Met het idee om een concert te organisere­n voor haar fans, speelde Jamilla al langer. “Mijn oog viel op de Lotto Arena, maar dat was misschien wat hoog gemikt”, zegt de Stabroekse. “Uiteindeli­jk vonden we ook dat de show meer tot zijn recht zou komen in de Antwerpse Stadsschou­wburg. De zenuwen waren toch wel hooggespan­nen. In het voorprogra­mma speelden twee jonge dj’s van Mabryx. Ook die jongens zoeken hun plaatsje in de muziekwere­ld en het leek me dus een mooie kans om hen deze ervaring te geven. Zelf had ik een liveband achter mij staan. Ik bracht vooral mijn Antwerpse covers van internatio-

nale hits die ik de voorbije jaren heb gemaakt, zoals Hallokes,

Ringlings, Krokske Bami, ... De avond heb ik afgesloten met mijn single Best of Me. Dat was ook het enige Engelstali­ge nummer in de setlist.”

‘Temptation Island’

Omdat Jamilla op het internet heel veel bijval kreeg voor de filmpjes waarin ze fragmenten uit

Temptation Island becommenta­rieerde, waren als verrassing ook Merijn en Pommeline en Herbert en Jolien te gast.

“Al bij al was het een ontzettend fijne ervaring. Het idee dat mensen speciaal voor mij kwamen, is toch bijzonder. Ik had me nooit kunnen inbeelden hoe leuk dat gevoel was tot de moment dat ik nog achter het doek stond en ik iedereen in het publiek ‘Jamilla, Jamilla, Jamilla’ hoorde roepen. Dat was echt een hele geruststel­ling voor mij. Toen verdwenen mijn zenuwen ook snel.”

Verdere plannen heeft Jamilla niet direct. “Eigenlijk maak ik nooit plannen. Ik laat de dingen op mij afkomen. Als je iets niet verwacht en het gebeurt opeens, dan geniet je er dubbel zo hard van. Ik ga in ieder geval zeker blijven zingen. En uiteraard blijven de sociale media mijn prioriteit nummer één. Mijn volgers mogen nog geregeld leuke video’s en statussen van mij verwachten.”

En dat die video’s razend populair zijn, bleek ook na afloop van het concert: het nemen van selfies met fans duurde dik twee uur, tot na middernach­t.

MARGO TILBORGHS, TOM DE LEUR

JAMILLA BAIDOU

Zangeres “Het idee dat mensen speciaal voor mij kwamen, is toch bijzonder. Toen ik iedereen in het publiek ‘Jamilla’ hoorde roepen, waren mijn zenuwen snel verdwenen.”

 ?? FOTO RR ?? Jamilla Baidou tijdens haar optreden in de Stadsschou­wburg: “Dit was een ontzettend fijne ervaring.”
FOTO RR Jamilla Baidou tijdens haar optreden in de Stadsschou­wburg: “Dit was een ontzettend fijne ervaring.”
 ?? FOTO RR ?? Merijn en Pommeline van Temptation Island, die Baidou op sociale media met veel succes imiteert, waren er ook bij.
FOTO RR Merijn en Pommeline van Temptation Island, die Baidou op sociale media met veel succes imiteert, waren er ook bij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium