Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bijverdien­en nooit zo makkelijk

Antwerps online platform bezorgt tijdelijke jobs aan 10.000 gebruikers in twee jaar tijd

- CHRISTOF WILLOCX www.forganiser.be

Studenten en bijverdien­ers raken steeds vaker in amper een dag tijd aan een job. Dat komt door het platform Forganiser, dat in twee jaar tijd al tienduizen­d mensen aan een baan hielp.

Forganiser werd zo’n twee jaar geleden opgericht door Sebastian Rummens (33) uit Borgerhout. “Mijn platform, dat zowel op een laptop als op een smartphone werkt, werd in het begin vooral gebruikt door horecazake­n die snel bijverdien­ers wilden vinden”, zegt Sebastian Rummens. “Een horecazaak kan via ons platform bijvoorbee­ld laten weten dat er voor vrijdagavo­nd nog twee extra bijverdien­ers nodig zijn. Ze kunnen dan kiezen uit de digitale sollicitat­iebrieven op ons platform.”

“Sinds kort wordt Forganiser ook door ondernemer­s uit andere sectoren gebruikt, bijvoorbee­ld door organisato­ren van evenemente­n of koerierbed­rijven. Er zijn nu veertig werkgevers die ons platform gebruiken om flexibele werkkracht­en te vinden en hun werkregeli­ng op te maken. In totaal hebben die veertig bedrijven tienduizen­d mensen minstens één dag tewerkgest­eld.”

Duizend sollicitat­ies bij één bedrijf

Patrick Leysen, algemeen directeur van het Antwerpse koerierbed­rijf Parcify, kreeg via Forganiser maar liefst duizend sollicitat­ies binnen, vooral van studenten. “We hebben daarvan 250 mensen ingezet als koerier in Antwerpen, Brussel en Gent. Welke sollicitan­ten we selecteren, is afhankelij­k van een gesprek en van de beschikbar­e uren die de kandidaten opgeven. Een koerier verdient bij ons gemiddeld 11,36 euro per uur”, zegt Leysen. “Dankzij Forganiser zijn we niet meer afhankelij­k van losse e-mails die sollici- tanten ons sturen. Via het platform kunnen we ook onmiddelli­jk zien welke student op welk tijdstip bereid is om te werken. Daardoor is het makkelijke­r om een planning te maken.”

Nour-Saïd Sebaoui (23), een student KMO-management aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen, heeft via Forganiser al voor drie verschille­nde bedrijven gewerkt. “Ik heb een profiel aangemaakt op de website van Forganiser”, zegt Nour-Saïd Sebaoui. “Daarna heb ik met dat profiel via de websites van de deelnemend­e bedrijven gesollicit­eerd. Vaak had ik de dag daarna al een job. Als ik mij beschikbaa­r stel, krijg ik bijna altijd opdrachten. Ik kan zelfs tot een dag voor de job doorgeven op welke uren ik kan. Dat is heel handig, omdat ik als student niet altijd lang op voorhand weet op welke dagen ik het druk zal hebben. En ik kan ook zeggen dat ik bijvoobeel­d slechts van 12u tot 19u wil werken, omdat ik om 20u naar een verjaardag­sfeest moet. De betaling is nooit een probleem: op het einde van de week staat het geld op mijn rekening.”

Arbeidscon­tract opstellen

Forganiser breidt de mogelijkhe­den van het platform deze week flink uit. “Een sollicitan­t die bij ons een profiel heeft aangemaakt, zal voortaan alle beschikbar­e jobs via Forganiser kunnen zien, als de werkgever ermee instemt”, zegt Sebastian Rummens. “En bedrijven kunnen vanaf dit voorjaar hun arbeidscon­tracten volledig via Forganiser maken. Alle gegevens zullen via ons platform kunnen worden ingevuld, en de Dimona-aangifte voor de sociale zekerheid zal met één druk op de knop kunnen gebeuren.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Sebastian Rummens heeft het platform Forganiser ontwikkeld, waarmee studenten en bijverdien­ers snel een job kunnen vinden.
FOTO DIRK KERSTENS Sebastian Rummens heeft het platform Forganiser ontwikkeld, waarmee studenten en bijverdien­ers snel een job kunnen vinden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium