Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Plots twijfels over Zlatan

Ruimt Ibrahimovi­c plaats voor tiener?

- (bla)

Na een hele wedstrijd bankzitten tegen Chelsea zou Zlatan Ibrahimovi­c morgen moeten terugkeren in de basis van Manchester United. Zou, want na de glansprest­atie van Marcus Rashford tegen de leider klinkt de roep om de 19jarige Engelsman steeds luider in Manchester. Zelfs José Mourinho was voor één keer enthousias­t over de bliksemsne­lle tiener.

“We zijn heel sterk, we verdedigen heel goed, we creëren veel kansen, maar we zijn niet performant genoeg in de afwerking. Marcus is hier een voorbeeld van. Zijn laatste Premier League-goal dateert van september.” Zo sprak coach Mourinho op 1 april na een 0-0-gelijkspel tegen West Brom. Hij gaf die middag niet alleen Marcus Rashford een veeg uit de pan, ook Anthony Martial, Jesse Lingard en Henrikh Mkhitaryan moesten eraan geloven. “Alleen Zlatan en Mata scoren”, zei Mourinho. Ibrahimovi­c was echter geschorst en Juan Mata geblesseer­d.

Toen Ibrahimovi­c terugkeerd­e uit schorsing, begon hij meteen weer te scoren. Een penalty tegen Everton en een knappe goal op Sunderland. Maar ook Rashford vond plots de weg naar de netten. Op Anderlecht was hij vanop de linkerflan­k de beste Man U-aanvaller en in de topper tegen Chelsea kreeg hij de voorkeur op Ibrahimovi­c. Hij was de gevaarlijk­ste speler bij de 2-0-zege tegen de leider.

Na afloop kreeg Mourinho de vraag of Rashford mag blijven staan tegen Anderlecht. De Portugees ontweek de vraag door te stellen dat hij Rashford al veel speelminut­en heeft gegeven en dat hij nog steeds vindt dat hij meer moet scoren. Maar hij erkende wel dat hij een geweldige wedstrijd had gespeeld. “De kid speelde fantastisc­h. Hij scoorde en dat gaf het team vertrouwen.”

Vermoedeli­jk krijgt Ibrahimovi­c morgen opnieuw het vertrouwen, maar in Manchester worden zijn prestaties steeds kritischer onder de loep genomen. Onder meer de invloedrij­ke krant Manchester Evening News vindt dat de tijd rijp is om voluit de kaart van Rashford te trekken. “Met Ibrahimovi­c is de aanval van United te voor- spelbaar”, schreef de krant in een commentaar. “Hij maakt wel doelpunten, maar hij mist ook kansen en brengt weinig bij in het spel. Hij was een goede transfer voor de korte termijn, maar hij is niet zo goed als hij zelf denkt. Voor de match tegen Anderlecht zei hij dat met hem de Europa League de Champions League is geworden, maar zijn timing kon niet slechter zijn. Hij was heel middelmati­g in de heenmatch en hoorde bij de

spelers die Mourinho bekritisee­rde.”

Lukaku op komst?

Als een van de transferdo­elwitten voor volgend seizoen valt steeds vaker de naam van Romelu Lukaku. Die moet volgens de Liverpool Echo minstens 100 miljoen pond (118 miljoen euro) kosten. “Romelu Lukaku scoort met een mindere toevoer meer goals dan Ibrahimovi­c”, schrijft de Man

chester Evening News. “Ibrahimovi­c is 35 en staat mijlenver van het jeugdige enthousias­me van Rashford.”

Ibrahimovi­c maakte dit seizoen 17 goals. Daarmee werd een optie in zijn contract geactiveer­d, waardoor hij kan bijtekenen. Maar de Zweed nam nog geen concrete beslissing. De komende weken zullen richtingge­vend zijn over zijn toekomst. Mourinho heeft de sleutel in handen, te beginnen met zijn spitsenkeu­ze tegen Anderlecht.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Marcus Rashford.
FOTO ISOSPORT Nuytinck tacklet de bal weg voor Ibrahimovi­c tijdens de heenmatch, die op 11 eindigde.
FOTO TOM GOYVAERTS Marcus Rashford. FOTO ISOSPORT Nuytinck tacklet de bal weg voor Ibrahimovi­c tijdens de heenmatch, die op 11 eindigde.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium