Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Fans van Anderlecht waren fantastisc­h”

- (alel, jug, lvdw)

Anderlecht moest 120 minuten lang diep gaan tegen Manchester United. Coach René Weiler stelde zijn sterkste elf op, al anticipeer­de hij met zijn vroege wissels wel al op de topper tegen Club Brugge. “Fysiek zullen we zondag minder fris zijn, maar mentaal hebben we een boost gekregen voor de rest van de playoffs.”

Anderlecht zal vandaag nog een recuperati­etraining houden in Manchester alvorens terug naar huis te vliegen. Paarswit kon alvast met opgeheven hoofd de supporters op Old Trafford groeten. Dat deed ook Manchester Unitedcoac­h José Mourinho. “Ik vond de fans van Anderlecht fantastisc­h”, aldus Mourinho. “Ze hebben twee uur achter hun spelers gestaan. Ze duwden hen vooruit. Toen ze het moeilijk hadden, begonnen ze nog harder te zingen. Ik heb altijd respect voor voetbalfan­s die zo ver reizen om hun ploeg te steunen. Ik vond Anderlecht heel goed. Ze speelden een uur fantastisc­h.”

Youri Tielemans zat tussen twee gevoelens in. “Fierheid en ontgoochel­ing”, zei hij. “We waren tevreden over onze eerste helft en de coach vroeg om zo voort te doen, al wisten we dat het moeilijk zou worden. We hebben goed in blok gespeeld en goed gecounterd. Strafschop­pen halen had mooi geweest. We hadden het zelfs nog kunnen afmaken met die kans van Frankie (Acheampong, red.). Maar hij was stikkapot en had krampen. Hij kon gewoon geen kracht meer zetten.”

“Fysiek zullen we zondag misschien minder fris zijn, maar mentaal hebben we een boost gekregen voor de rest van de playoffs. We hebben heel goed gespeeld tegen een goede ploeg. Het is een kwestie van mentalitei­t. Ons doel is kampioen worden, we willen die beker omhoog steken.”

Doelpunten­maker Sofiane Hanni was een van die uitblinker­s op het middenveld. Wat een verschil toch, hij of Stanciu in de ploeg. “Het is leuk om hier te scoren, al voelden we ons net thuis”, zei Hanni. “Onze supporters maakten meer lawaai dan die van United. We verlaten het veld met opgeheven hoofd. De spelers van Man United waren boos en hebben zelfs niet gevierd met hun supporters. De coach had voor de match gezegd dat hij vroege vervanging­en zou doorvoeren. Teo, Chipciu en ik hadden het verschil nog kunnen maken, maar we moeten onze vervangers respectere­n.”

Ivan Obradovic was achterin heel sterk. “Als we zo spelen, hoeven we van niemand schrik te hebben”, zei hij. “Ik voel het in mijn benen, maar daar mogen we niet aan denken. Er is nog een maand te voetballen. Vermoeidhe­id telt nu niet. In deze cruciale week moeten we het proberen waar te maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium