Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bar Noord volgt Cargo op en wordt ‘zomerbar 3.0’

Sven Wille van Gå Nord slaat vanaf 15 mei handen in elkaar met Johan Peeraer

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

De kogel is door de kerk. Het schepencol­lege wees gisteren de concessie voor de uitbating van de zomerbar in Park Spoor Noord toe aan Sven Wille, de zaakvoerde­r van restaurant Gå Nord. De komende negen jaar zal hij met zijn bvba Geitenbrei­er een frisse wind doorheen de parkloods blazen.

“Dit is een ongeloofli­jke opluchting”, lacht Wille. De toewijzing van de concessie verliep dan ook niet van een leien dakje en liep ettelijke weken vertraging op door een technische fout tijdens de eerste oproeprond­e. De stad zag zich toen genoodzaak­t een nieuwe oproep te lanceren en die viel niet in dovemansor­en. Onder meer de bedenkers achter populaire concepten A-Tower, Mercado, Plein Publiek en Petrol traden aan als nieuwe geïnteress­eerden. “Daardoor zagen we onze kansen slinken. We zijn dus blij dat we toch als beste uit de bus zijn gekomen”, zegt Wille, die vanaf het begin meedong naar de concessie. Bar Noord, zo doopte hij zijn zomerbar. “En die moet ten laatste op 15 mei opengaan, liefst zelfs ietsje vroeger, want de Antwerpena­ren staan te popelen. Het wordt de komende weken dus dag en nacht doorwerken.” Wille slaat hiervoor de handen in elkaar met kompaan Johan Peeraer, die als het gezicht van voorloper Cargo de plek als geen ander kent. “Maar Bar Noord krijgt een heel andere look en feel. Dit wordt geen afkooksel van Cargo, maar een upgrade, een zomerbar 3.0.” In eerste instantie zal de bar een vergroenin­gskuur ondergaan en krijgen zowel de hangar als het terras er heel wat planten bij. “Daarmee volgen we het park, dat doorheen de jaren ook flink wat groener is geworden.” De zomerbar zal ook aangepast worden aan dagen waarop het weer tegenzit. “Binnenin komt een afgesloten ruimte, een soort serre met zitcontain­ers”, zeggen Wille en Peeraer.

Sociale projecten

En nog meer dan voordien moet Bar Noord inspelen op de noden uit de buurt, een punt dat het schepencol­lege erg positief onthaalde. “Dit moet een multicultu­rele plek worden waar iedereen die naar het park komt welkom is. In de toekomst willen we daarom met verschille­nde sociale projecten samenwerke­n.” Op culinair vlak wordt er eveneens multicultu­reel gedacht. “Het vlees op onze menukaart zal allemaal halal zijn, met uitzonderi­ng van het varkensvle­es natuurlijk. Bovendien willen we onze keuken elke maand in het teken van een ander land plaatsen.” Wel wordt de kaart ietsje kleiner. “Maar de populaire pizza’s blijven en de democratis­che prijzen ook. Verder gaan we meer met biologisch­e en lokale producten werken.” Bar Noord wil zich ook beter afstemmen op de vele spelende kinderen. “Zo werken we aan een systeem waarmee ouders hun kinderen altijd kunnen terugvinde­n.” Tot slot moet de plek nog meer inspelen op evenemente­n. “Met een betere geluidsinf­rastructuu­r, zodat de buurt weinig overlast ervaart.” Beginnen doen ze alvast met een immens feest. “Daarop wordt iedereen uit de omgeving uitgenodig­d.” En, zo weten ze ons nog te zeggen, wie weet krijgt de bar ook een winters vervolg. “Al kunnen we daar nog niet veel over kwijt.”

SVEN WILLE Nieuwe uitbater zomerbar Park Spoor Noord “Dit moet een multicultu­rele plek worden waar iedereen die naar het park komt welkom is.”

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Sven Wille (links) en Johan Peeraer. “We willen zo snel mogelijk openen, want de Antwerpena­ren staan te popelen.”
FOTO VICTORIANO MORENO Sven Wille (links) en Johan Peeraer. “We willen zo snel mogelijk openen, want de Antwerpena­ren staan te popelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium