Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Antwerps parcours wint van Berlijn”

-

Voor Studio Brusselpre­sentatrice Linde Merckpoel (32) was het al de tweede keer dat ze 42 kilometer liep. In 3 uur en 41 minuten was die klus geklaard. Aan de finish niets dan superlatie­ven bij de sportieve radiomaaks­ter.

Vier minuten sneller dan ze voor ogen had, kwam een fit ogende Linde Merckpoel over de finish aan de Grote Markt. Al verliep de start niet helemaal

van een leien dakje. “Ik was bijna te laat voor de start en moest me nog door de massa wurmen om dan meteen te beginnen lopen, dat was even spannend. Maar ik was er klaar voor. Na een sms van een vriendin deze morgen die zei dat het zware werk nu eigenlijk al voorbij was, kon ik echt met volle moed beginnen. Ik was zelfzeker na al die maanden training”, zei Linde na haar wedstrijd.

“Het hele parcours was zalig. Ik heb eigenlijk nooit een slecht moment gehad. Na 20 kilometer vroeg ik me wel even af of ik niet te vlug begonnen was, maar ik kon mijn tempo volhouden. De laatste kilometers liepen ook twee collega’s mee, dat heeft me ook enorm geholpen.”

Vleugels

“Op sociale media had ik zaterdag nog opgeroepen om te supportere­n voor mij en die vraag hebben mensen massaal ter harte genomen. Ik had even onderschat hoe aanmoedigi­ngen je echt vleugels kunnen geven, fantastisc­h.”

Een paar jaar geleden liep Linde al de marathon van Berlijn. “Dat was toen ook een geweldige ervaring, je loopt in die stad echt door de geschieden­is. Maar nu was ik thuis en dat gevoel is niet te evenaren, Antwerpen wint. Al zijn de passages door Deurne en Mortsel toch minder knap dan Berlijn.”

Linde wilde ook meteen weten hoe Bart De Wever het gedaan had. “In 4 uur en 13 minuten? Dat is sneller dat hij gedacht had. Wat een mooie tijd voor zijn eerste marathon. Ik had er vertrouwen in dat hij het wel zou halen. Hij heeft goed getraind. Ik stuur hem straks zeker nog een berichtje.”

Na de wedstrijd volgt even absolute rust. “Eerst ga ik een pint of twee pakken op een terras op de Grote Markt met mijn supporters, daarna nog een feestje thuis en dan zie ik wel weer of ik volgend jaar opnieuw meedoe. Ik heb in ieder geval enorm genoten.”

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? “Onderweg heb ik eigenlijk nooit een slecht moment gehad”, zegt Linde.
FOTO WALTER SAENEN “Onderweg heb ik eigenlijk nooit een slecht moment gehad”, zegt Linde.
 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Moe maar voldaan over de finish. “Ik heb enorm genoten.”
FOTO PATRICK DE ROO Moe maar voldaan over de finish. “Ik heb enorm genoten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium