Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De Boelaerbuu­rt heeft best veel potentieel”

Kinderkled­ingzaak Zoemi la mouche tot eind mei in Gitschotel­lei

- DOMONIQUE PIEDFORT Zoemilamou­che, Gitschotel­lei 335, Borgerhout, www.zoemilamou­che.be

Zoemi la mouche is neergestre­ken aan de Gitschotel­lei 335. Alles van het in Antwerpen bekende merk van kinderkled­ing kan je nu vinden in een popupwinke­l tegenover het Boelaerpar­k. Een doordachte keuze voor Katrien Heirbaut en Inne Janssens, de vrouwen achter de vlieg.

“Zoemi la mouche bestaat al acht jaar. Het merk is genoemd naar het nummer Zombie la mou

che van Les Negresses Vertes. Inne en ik zijn al heel lang vriendinne­n, momenteel staan we bij SintJozef in Borsbeek samen in het onderwijs”, vertelt Katrien Heirbaut.

“We zijn begonnen met handgemaak­te dekentjes. Daarna maakten we ons eerste T-shirt: juffra

toertjes. Dat sloeg zo aan, dus zijn we verder gegaan met die T-shirts rond Antwerpse uitspraken. Zo kwam er ook de curieuzene­uze mosterdpot, nen boom van ne ke

rel, de zotte mus of het patéke. Alleen verlegen scheet was geen succes”, lacht ze.

Gelukzakje

Bij die T-shirts horen tegenwoord­ig ook toffe accessoire­s. Daarvoor sprong Saar Asaert mee aan boord. De nieuwste creatie is een gelukzakje, een piepklein zakje dat een (speelgoed)insect kan herbergen. “Al onze spullen liggen in verschille­nde winkels, zoals verderop de Gitschotte­llei bij Kikker & Co. De spullen van die winkel liggen hier nu ook. Maar omdat onze deelname aan de Pop Up Tuba op de Turnhoutse­baan zo’n succes was, wilden we dat een vervolg geven. En omdat we vonden dat deze buurt wat meer schwung kan gebruiken, kozen we voor deze locatie.”

Café Josee

De dames spreken van ondervindi­ng, want wonen zelf in de buurt. Gelukkig merken ze dat er een kentering op komst lijkt. “Hier vlakbij opent tegen de zomer café Josee. Jammer dat we niet kunnen samenwerke­n, want wat wij doen, is tijdelijk. We zijn hier open tot eind mei. Maar we merken nu al dat hier zeer veel passage is. De tram komt hier voorbij. Straks gaat de zomerbar in het park open. En de ouders van school De Vlinderboo­m komen hier langs. Dit is een buurt met best veel potentieel. Wie weet gaan we straks ook wel de sprong wagen. Maar voorlopig doen we dit even tussen de soep en de patatjes.”

KATRIEN HEIRBAUT

Zoemi la mouche ‘‘Onze eerste Tshirt juffra toertjes sloeg aan, dus zijn we verder gegaan met die Tshirts rond Antwerpse uitspraken.’’

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Katrien en Inne in hun popup. “Wie weet wagen we straks ook de sprong.“
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Katrien en Inne in hun popup. “Wie weet wagen we straks ook de sprong.“

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium