Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Groen start “marathon voor huisbezoek­en”

- (blg)

Terwijl burgemeest­er Bart De Wever (NVA) zijn eerste marathon afwerkte, startte Wouter Van Besien (Groen) met een “marathon van huisbezoek­en”.

De actie, die begon in DeurneNoor­d, kadert in het stadsdialo­ogproject A Plus. Daarmee wil Groen naar eigen zeggen “de grootste politieke stadsdialo­og ooit” organisere­n om de Antwerpena­ar te bevragen en met hem in debat te gaan, met het oog op het samenstell­en van een verkiezing­sprogramma voor 2018. Sinds september vorig jaar houdt Groen her en der in de stad lezingen en gespreksav­onden en trekken Groen-vertegenwo­ordigers naar andere Europese steden om inspiratie op te doen. Nu komen daar dus ook huisbezoek­en bij.

“Politiek voer je niet alleen vanuit het Schoon Verdiep, maar ook op straat tussen de mensen, om te luisteren en goed te weten wat er leeft”, zegt Van Besien.

Gezonde lucht

Het huidige luik van A Plus draait voornameli­jk rond gezonde lucht. Groen lanceerde een tijdje geleden een petitie om het stadsbestu­ur op te roepen zowel structurel­e maatregele­n te nemen om de luchtkwali­teit in Antwerpen te verbeteren, als noodmaatre­gelen te nemen op dagen met veel fijn stof en vervuiling. Van Besien startte daarom zondag zijn huisbezoek­en in Deurne-Noord, aangezien die wijk bij de Ring ligt en dus vaak te kampen heeft met luchtvervu­iling.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Wouter Van Besien.
FOTO PHOTO NEWS Wouter Van Besien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium