Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het gevoel van vorig jaar is weg”

-

De nederlaag op Anderlecht sloeg diepe wonden, ook bij de spelers. Zij weten het écht niet meer, al lijkt nog eens een wedstrijd winnen momenteel de enige kans op een miraculeuz­e genezing. Een duidelijke ambitie uitspreken voor de rest van Playoff 1 wilden de spelers niet. “Titel, titel... Jullie praten over niets anders”, aldus Denswil.

Moedeloosh­eid is nog zacht uitgedrukt. De wanhoop stond na de wedstrijd in de ogen van al wat Brugs is. Weer geen zege op Anderlecht, maar nog erger: de titel is weg. De komende weken moet Club Brugge vechten voor de tweede plaats en dat is duidelijk even slikken. Gisteren wou niemand een duidelijke ambitie uitspreken. Een pasklare uitleg voor de dramatisch­e periode waarin Club zit, was er evenmin.

“Rekenen en tellen is makkelijk, maar we moeten niet naar anderen kijken als je zelf je plicht niet doet”, aldus kapitein Timmy Simons. “Het wil maar niet lukken, maar we moeten dringend punten gaan pakken. We hadden meer verwacht van deze wedstrijd omdat Anderlecht een zware midweek achter de rug heeft, maar het zit in de flow en dan ben je blijkbaar onklopbaar. Wat nu? Een wedstrijd winnen. We willen allemaal zo graag herhalen wat we vorig jaar hebben gedaan, maar dat is blijkbaar niet evident.”

Volgens Ludovic Butelle wordt het zaak om de rangen te sluiten en opnieuw een ploeg op het veld te krijgen die vecht voor elke bal. Dat was de laatste weken wel eens anders. “Als we bij de eerste drie willen eindigen, gaan we als één ploeg moeten vechten voor elke morzel gras”, aldus de doelman. “Dat doen we op dit moment niet voldoende. Er zijn nog zes matchen om daar iets aan te veranderen, want de playoffs zijn nog niet afgelopen. Anderlecht heeft een gat geslagen, maar wij moeten zelf gewoon wedstrijde­n gaan winnen. Dan zien we wel.”

Opvallend was de reactie van Stefano Denswil. Hij vertelde achteraf dat de Brugse spelersgro­ep het woord titel nooit in de mond heeft genomen. Duidelijk gepikeerd counterde hij het argument dat Club Brugge elk jaar voor het kampioensc­hap moet strijden. “Jullie van de pers praten over niets anders dan de titel. Wij bekijken het gewoon wedstrijd per wedstrijd, maar jullie hebben het enkel daarover,” aldus de Nederlande­r. “In de playoffs kan je wel eens een pot verliezen, maar we zijn het gevoel van vorig jaar helemaal kwijt. Op Gent begonnen we nog goed, maar ondertusse­n kunnen we blijkbaar niet meer winnen. Ik weet niet hoe dat komt. Mentaal is dit niet snel recht te trekken, maar winnen zou al veel doen.”

Woensdag komt Oostende al op bezoek. Een zege tegen KVO is duidelijk de enige remedie voor dit zieke Club.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium