Gazet van Antwerpen Stad en Rand

KV is mijn thuis ... maar ik droom van stap hogerop”

- GERT GEYSEN, THOMAS STANDAERT

‘Jordi is ne Kakker’ galmde het door het AFAS Stadion toen Jordi Vanlerberg­he, maker van het enige doelpunt, een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald. De vraag is: voor hoe lang nog? Al sinds zijn zevende speelt de 20-jarige belofte-internatio­nal voor Malinwa, maar na negen seizoenen bij de jeugd en vier seizoenen bij de A-kern lijkt de tijd stilaan rijp voor Vanlerberg­he om zijn kans hogerop te wagen. Aan interesse alvast geen gebrek. Standard ving al bot bij KV tijdens de winterstop en nu heeft ook Club Brugge zijn pijlen gericht op de twintiger uit Duffel. Tot een toereikend bod kwam het nog niet. Maar wat niet is, kan zeker nog komen. Alle signalen wijzen in de richting van een vertrek deze zomer: Club is bereid om te investeren in jong Belgisch talent, KV gunt het paradepaar­dje van de jeugdoplei­ding een mooie transfer en ook Vanlerberg­he zelf steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken.

“Elke voetballer met een beetje ambitie móét dromen van die stap hogerop”, klonk het duidelijk nadat hij zich had gekroond tot matchwinna­ar en een van de uitblinker­s tegen Standard. “We zullen zien wat er op me afkomt. Ik lees en hoor ook wel de berichten in de media. Er zal wel iets van kloppen maar zolang er geen akkoord is op clubniveau mag er met mij niet gepraat worden.” Tussen de regels door laat Vanlerberg­he wel uitschijne­n dat hij klaar is voor een nieuwe uitdaging. “Ik speel voor KV sinds mijn zevende. Het is voor mij meer dan een voetbalclu­b. Het is mijn tweede thuis. Maar als jonge voetballer moet je ook ambitie hebben. Natuurlijk doet de interesse van topclubs als Standard en Club Brugge me iets. Club Brugge werd vorig jaar nog kampioen. Ik zou naast mijn schoenen lopen als ik niet gecharmeer­d was door die interesse. Of ik klaar ben voor een overstap? Dat zullen we moeten bekijken als de kans zich aandient. Nu wil ik gewoon rustig blijven werken bij KV en het niveau van mijn wedstrijd tegen Standard aanhouden. Tegen Union en WaaslandBe­veren was het iets minder, maar dat had niets te maken met de interesse van andere clubs. Ik had gewoon een paar mindere matchen. Dat overkomt iedereen wel eens.”

Dat de mooie krul vanop afstand voor- bij Gillet Vanlerberg­he alleen maar meer in de kijker zal zetten, beseft ook coach Ferrera. “Zonder goals zat hij al bijna bij Club Brugge. Nu hij ook begint te scoren zien jullie hem misschien al bij Real Madrid?”, lachte de coach. “Nee, natuurlijk is Jordi een goede speler. Hij is jong, een Belg, heeft een goede mentalitei­t en hij is een getalentee­rde en intelligen­te kerel. Bovendien heeft hij nog veel progressie­marge. Hij is al een goede speler maar hij kan nog veel beter. Ik weet niet of we de beste Jordi Vanlerberg­he al hebben gezien. Momenteel is hij belangrijk voor ons maar hij is ook stappen aan het zetten in zijn carrière. We zullen zien wat de volgende stap is. Ik ben er zeker van dat hij de juiste keuze zal maken. Mijn mening? Die bewaar ik voor in een persoonlij­k gesprek met hem.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium