Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Messi incasseert en deelt uit

Fel belaagde Argentijn maakt beslissend­e goal in El Clásico

- MICHAËL VAN DAMME

De Spaanse titelstrij­d is weer springleve­nd. FC Barcelona heeft op het veld van aartsrivaa­l Real Madrid een zinderende partij met 23 gewonnen. Gerechtigh­eid is geschied, want Real Madrid viseerde Lionel Messi en had de partij met acht in plaats van met tien moeten eindigen. De Argentijn revancheer­de zich op de meest zoete wijze: met het winnende doelpunt in de blessureti­jd.

Het was gisteren de feestdag van Sant Jordi in Barcelona, de patroonhei­lige van Catalonië waarop hartsvrien­den en geliefden in de Catalaanse hoofdstad elkaar een boek en een roos cadeau doen, maar in Madrid werden er minder fraaie zaken uitgedeeld. Toegegeven, Real Madrid had na drie minuten een strafschop kunnen krijgen voor een te late charge van Umtiti op Ronaldo, maar Real Madrid toonde daarna zoveel cynisme dat het moeilijk was om medelijden te hebben. Vooral Lionel Messi moest het ontgelden.

De assistgeve­r en de doelpunten­maker bij Real Madrid van de 1-0, die na 28 minuten viel, hadden op dat moment zelfs al in de douche moeten staan. Marcelo voor een elleboog tegen de neus van Messi, die nadien een doekje nodig had om het bloeden te stelpen en Casemiro voor een smerige revanche nadat Messi hem in de wind had gezet. Casemiro kreeg slechts geel en zou voor rust Messi nog eens foutief afstoppen, maar ontsnapte opnieuw. Pas na 77 minuten moest Real Madrid voor het eerst boeten voor het schandalig­e gedrag: Sergio Ramos kreeg terecht rood voor een veel te late tackle op... Lionel Messi. Als de dribbelkon­t niet had gesprongen, lag hij op de draagberri­e.

Revanche

FC Barcelona had met treffers van Messi en Rakitic de vroege achterstan­d intussen omgebogen in een 1-2voorspron­g en ging vol op zoek naar de 1-3. Maar Real toonde met tien man veerkracht en leek alsnog met een punt te gaan lopen door een treffer van invaller James Rodriguez.

Maar dat was buiten Messi gerekend, die zijn revanche voor het einde hield. In de blessureti­jd rondde hij een collectiev­e aanval af voor de 2-3, het was zijn vijfhonder­dste doelpunt.

Met nog vijf speeldagen te gaan komt FC Barcelona op gelijke hoogte van Real Madrid (beiden hebben 75 punten). Real Madrid heeft nog een wedstrijd tegen Celta de Vigo te goed, maar de strijd om La Liga ligt weer helemaal open.

 ?? FOTO EPA ?? Messi, met een doekje in de mond tegen het bloeden na een eerdere aanslag, haalt uit naar doel.
FOTO EPA Messi, met een doekje in de mond tegen het bloeden na een eerdere aanslag, haalt uit naar doel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium